I ganske mange år har aktivister over hele verden kritiseret den indflydelse, som Airbnb har på ejendomsmarkederne i europæiske byer. Midt i coronakrisen ses en pludselig stigning i antallet af nye lejligheder til langtidsleje på næsten ethvert ejendomsmægler hjemmeside i hele Europa. Det viser sig, at mange af de nye posteringer er faktisk lejligheder, der indtil for nylig blev tilbudt kun ved daglige satser på Airbnb.

Med rejser og turisme næsten indstillet under coronakrisen, er der mange udlejere og ejendomsadministratorer er der flytter deres lejligheder fra lammede turistudlejningsplatforme til det langsigtede udlejningsmarked.

Boliger er blevet en af de vigtigste forsvarslinjer mod det nuværende Covid-19-udbrud, da vi alle får at vide at blive hjemme så meget som muligt. Når regeringerne nu vedtager alle former for ekstraordinære foranstaltninger til at tackle pandemien, samtidig med at virksomheder og befolkningen forsøger at tackle den offentlige sundhed og økonomiske nødsituation så godt de kan, er det stadig uvist, hvordan boligmarkedet i den post-coronavirus verden, vil bliv set på.

Kommentarer