Nye tal fra boligsidens markedsindeks viser solide men også mere dæmpede prisstigninger i forhold til andre år, hvilket beretter om et marked i bedre balance.

2018 viste sig at blive endnu et godt år for boligejerne. Nye tal fra boligsiden.dk viser at priserne på ejerlejligheder og villaer, er steget med 4% i 2018. Sådan har det været de sidste 7 år og ifølge kommunikationsdirektør og Boligøkonom Birgit Daetz, kan 2019 byde på større prisstigninger, dog er der en smule usikkerhed blandt køberne med det høje prisniveau i de store byer samt en kommende ejendomsvurdering og bolig skattereform.

Salget af ejerlejligheder i 2018 er faldet med 11% i forhold til året før – det er første gang i dette årti at det årlige salg har været lavere end året før. Dette fald kan b.la. Forklares med et højt prisniveau og låne stramninger som gjorde det svære for folk at finansiere et boligkøb.

Region hovedstaden står for 61% af handlerne på markedet og derfor har fokus også været på netop de store byer. De nye stramninger blev indført for at dæmpe pris væksten i byerne.

I Region hovedstaden har den effekt været tydelig, som man har set priserne stagnere – dog skal der stadig et egentligt fald i priserne til for at tiltrække den brede køberskare igen.

Kommentarer