(Oversat fra engelsk af Google)

Da Europa ure uret kryds ned til Brexit i en simpel seks ugers tid, alle øjne er på ejendomsmarkederne i de store europæiske byer. Med virksomheder, der forlader Det Forenede Kongerige for at oprette forretning andetsteds, kommer nye handelscentre frem på det europæiske kontinent, og ejendomsinvestorer forvrider for at forudsige, hvor de skal tildele ressourcer, før de lokale priser bliver utilgængelige. Én ting er sikkert, de markeder, der vil se den største overskudsvækst, vil krydse tippunktet meget hurtigt. Dette er ikke tilfældet for opstartere, der flytter til steder, fordi lejen er billig. Disse er etablerede organisationer med en global tilstedeværelse, der har brug for adgang til større lufthavne og en dygtig arbejdsstyrke. De vil bringe dybe lommer og store lønninger til de byer, hvor de investerer, og boligmarkederne vil tilpasse sig hurtigt. LeadingRE, et konsortium af næsten 600 internationale ejendomsmæglerbureauer i 70 lande, holder tabs på, hvordan alle deres markeder udfører, og de leverede udelukkende data til Forbes på de “sekundære” markeder i Europa, der oplevede mest vækst sidste år.

“Mens London, Genève, Paris og Monaco fortsætter med at styre Europas højeste ejendomspriser, er andre byer i stigende grad blevet mere populære hos internationale købere, hvilket giver fremragende investorret,” siger Chris Dietz, administrerende direktør i en email. “Vores stigende popularitet på nye europæiske markeder er et bevis på den voksende betydning af internationale investorer i disse byer.”

 

Zagreb, Kroatien

Der er noget at brygge i Zagreb, hovedstaden i Kroatien, og det har alle tegn på at nå et tippested i de næste par år for at se eksplosiv vækst. For nylig så landet, at det er det første digitale ejendomsfirma, A Nekretnine, der er åbent for forretninger, som normalt er det stærkeste tegn på et markeds potentiale. Prisforlangende på ejerlejligheder i denne by steg med 20% i 2018, hvor resten af ??landet kun oplevede stigninger på 8,5%, ifølge data fra A Nekretnine. Også i løbet af de sidste tolv måneder har der været en stigning på 30% i boliger, der annonceres på Airbnb i Zagreb, så efterspørgslen efter ferieboliger ser også sin egen bølge. Nino? Osi?, Grundlægger af A Nekretnine, der vurderer, at 20% af købere kommer fra lande uden for landet, delte en insiders tips om betydeligt mere lagerbeholdninger, der kommer til markedet i det næste år takket være afslutningen af ??en række nye udviklinger, der blev sat på vent under den sidste fast ejendomskrise.

 

Lissabon, Portugal

Hvad har længe været set som et feriemål, har byen Lissabon for nylig set efterspørgsel efter ejendomskøb skyrocket. Dette skyldes til dels det gyldne visumsystem, hvor udenlandske købere, der investerer € 350,00 i underudviklede områder eller € 500.000 på eksklusive steder, kan få et hurtigt spor til statsborgerskab samt en gunstig skatteprocent for nye højindkomstboere. Priserne steg bare 20% i løbet af det sidste år. Ifølge en rep fra Caetano Real Estate ser byen allerede en stor interesse for nye luksus high end-udviklinger fra sydafrikanske, tyske, kinesiske og franske købere, og der er stigende interesse fra canadierne, amerikanerne, brasilianerne og italienerne.

 

Plovdiv, Bulgarien

Plovdiv, den næststørste by i Bulgarien, blev netop udnævnt til Den Europæiske Unions europæiske kulturhovedstad, hvilket betyder, at byen er et stort fokus for de næste tolv måneder, og der er allerede i gang med en række byrevitaliseringsprojekter. Sofia, hovedstaden, ser også vækst med en ny undergrundslinje i den sydlige del af byen, og en rep fra de unikke landes mæglerbureauer siger, at kvarterer som Vitosha og Krastova Vada igen bliver boligcentre efter at være stort set industriområder . Prisudviklingen i Plovdiv er i overensstemmelse med hovedstaden Sofia, hvor mid-priced homes oplevede en stigning på ca. 9% sidste år. Boliger i luksus segmentet steg en stigning på 6%. Selvom disse ikke er tocifrede vækstrater, vil antallet af investeringer, der kommer fra at være Kulturhovedstad, få disse tal til at stige betydeligt på bare et års tid.

 

Feldkirch og Bludenz, Østrig

Østrig som helhed er kommet ind i en fast ejendom boom, hvilket betyder, at sekundære byer bliver mere attraktive, da de har lavere ejendomspriser (for nu) men er tæt nok nærhed til de store destinationer købere stadig ønsker at bo der. Baseret på data fra mæglerfirmaet von Poll Real Estate, Feldkirch og Bludenz, to alpinbyer i den vestlige del af Østrig, er priserne steget med henholdsvis 25,4% og 22,1% i det forløbne år. Det sammenlignes med hovedstaden i Wien, hvor de kun steg med 18%. Den højest prissatte destinationsby i Østrig er Kitzbühel, hvor priserne nærmer sig en million euro til en ejendom, og der steg de med 39,4% sidste år. Til sammenligning skyldes de gennemsnitlige salgspriser i Feldkirch og Bludenz ca. 350.000 €.

 

Rotterdam, Nederlandene

Nederlandene er usædvanligt, fordi boligmarkedet i hovedstaden Amsterdam består af 70% husleje, så opgørelsen til købere er meget lav, men der er andre store byområder, der er værd at investere i. Omkring en time fra Amsterdam, og en halv time fra Haag sidder den voksende metropol Rotterdam, hvor priserne steg 17% i forhold til sidste år og overstiger det nationale gennemsnit på 10%. De solgte også inden for et gennemsnit på 33 dage på markedet, hvilket er 11% hurtigere end året før, ifølge data fra VOC International. Boligpriserne i Rotterdam gennemsnitlig € 271.000.

Kommentarer