For at sikre sig mod fremtidens vækst, vælger Billund lufthavnen nu at opkøbe jord omkring lufthavnen for at kunne udvide lufthavn- og parkeringsarealer.

Billund vil gerne være foran når det gælder deres fremtidige vækst. Derfor er lufthavnen i fuld gang med at opkøbe jord i området nord for lufthavnen.

Billund lufthavn har oplevet en kraftig vækst i passagertal de senere år og hvis det fortsætter vil lufthavnen være nødt til at udvide. I 2017 rejste 3.3 millioner passagerer gennem lufthavnen.

Nu skal vi først have bygget vores multihus færdigt. Det bliver en udvidelse af terminalbygningen, som står færdig i november næste år. Vi er også i gang med at kigge på vores p-kapacitet, men vi regner med, at vi i nogle år endnu kan klare os med at bygge opad i p-huse i stedet for at bygge udad på marker. Men hvis vi skal udvide udad, er det rettidig omhu, at vi køber jord for at sikre eftertiden” siger Jan Hessellund, administrerende direktør Billund lufthavn.

Senest, byggede Billund lufthavn et multihus til 130 millioner kroner på 6500 kvadratmeter som står klar til brug i sommeren 2019. For 15 år siden blev den nuværende terminal taget i brug, så lufthavnen kunne vækste og ifølge den administrerende direktør, så er der plads til at Billund kan modtage op til 7 millioner passagerer.

Mange lufthavne i Europa oplever i disse år en kraftig vækst i passagertal som produkt af de faldende billetpriser og øgede velstand. I 2017, så europæiske lufthavne en vækst i trafikken på 7,7%.

Den højeste vækst var lufthavne i syd- og østeuropa, med lufthavne i Letland, Estland, Polen, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Kroatien, Slovenien, Rumænien, Bulgarien, Cypern, malta og Portugal som alle viste 2-cifret vækst.

Kommentarer