COVID-19-pandemien har ramt økonomien hårdt og bringer den højeste nationale arbejdsløshedsprocent i USA siden den Store Depression, men medianpriserne i hjemmet trodsede oddsene og sprang 3,1% år over året i sidste uge, ifølge realtor.com®-boliger data for uge 21. Det er det dobbelte af den årlige stigning på 1,5% for den foregående uge.

National Association of Realtors rapporteret fornylig, at priserne på eksisterende boliger har steget med 7,4% i april sammenlignet med et år tidligere. Alle fire store regioner i USA havde årlige prisgevinster. ”Der er stadig købere på markedet,” siger realtor.com® Seniorøkonom George Ratiu. ”Men i betragtning af det meget begrænsede antal tilgængelige ejendomme er købere villige til at betale mere.”

Antallet af lister på markedet faldt med 22% år for år i uge 21, rapporterer realtor.com®. Flere købere konkurrerer om et begrænset udbud af boliger, hvilket får boligpriserne til at stige. Før coronakrisen steg boligpriserne 4,4% årligt i de første to uger af marts. ”Blandingen af boliger, der er på markedet nu, er lidt anderledes,” siger Ratiu. ”Hvad der virkelig sælges til en præmie er billigere huse. De dyrere boliger forbliver på markedet længere. ”

Kommentarer