(oversat af Google)

Bulgariens Kommission for beskyttelse af konkurrencen (CPC) har udtalt sig imod de appeller, som de fire tabende tilbudsgivere har indgivet i forbindelse med tilbuddet fra Sofia Airport Concession, hvorved de blev afvist som ubegrundede.

I en langvarig afgørelse lagt ud på sin hjemmeside sent på November 15, CPC for første gang offentliggjort indholdet af appellerne. Tidligere havde det kun erkendt deres eksistens, men gav ingen detaljer.

De formelle appeller dækkede store grunde-deres beskrivelse tog 118 sider af den 264-siders CPC-afgørelse-og omfattede klager over deres konkurrerende bud, samt den proces, der følges af transport ministeriet.

Ved at afvise appellerne fra de tabende tilbudsgivere-konsortier fronted af Manchester lufthavne Group og Aéroports de Paris, Tysklands Fraport og tie-up mellem schweizisk-baserede SSB Sauerwein & Schaefer og Københavns Lufthavne-regulatoren effektivt bekræftede ministeriets valg af konsortiet mellem den franske infrastruktur investor Meridiam og Münchens lufthavn som fremtidig koncessionshaver.

Den meridiam-München lufthavn tie-up tilbudt den tredje højeste garanterede årlige koncession gebyr og havde den laveste investering engagement på 608.000.000 euro, men havde den mest ambitiøse plan for at dyrke Sofia lufthavnens infrastruktur og passagertrafik, forestillede sig at næsten tredobbelt sidstnævnte til 18 mimio af 2040.

Indkaldt i juli 2018, dette er Bulgariens andet forsøg på at vælge en koncessionshaver for landets største luft knudepunkt. Den første proces, der blev lanceret i 2016 af den tidligere regering under premierminister Boiko Borissov, oplevede også flere forsinkelser, før den blev skrottet af en forretnings regering i marts 2017.

Dens argumenter for at kalde udbuddet ud afspejlede nøje dem, der blev fremsat af oppositions socialisterne, som hævdede, at det var imod statens interesser at tilbyde lufthavnen på koncession. Socialisterne har i Parlamentet flere opfordringer til, at regeringen annullerer udbuddet.

Kommentarer