Huspriserne i de største kroatiske byer har registreret en kraftig vækst det sidste år

Ejendomspriser i Kroatien har set en kraftig stigning fra år-til-år og er nu oppe med 4% i forhold til samme periode sidste år.

Især priserne i de største kroatiske byer har registreret massiv vækst det sidste år. Det betyder at gennemsnitsprisen i Zagreb for lejligheder lige nu ligger på €1873 – 9% højere end sidste år. Den gennemsnitlige huspris i Dubrovnik steg med 4% år-efter-år og ligger i øjeblikket til €4684 pr kvadratmeter.

Den globale recession i 2007 ramte det kroatiske ejendomsmarked hårdt og priserne faldt med mellem 25% – 50% men er nu begyndt at komme sig.

Det gunstige ejendomsmarked i Kroatien, kan delvist krediteres det flow af udenlandske investorer der handler i landet. Ifølge lokale mæglere, er de fleste købere fra Tyskland, Østrig, Italien, Holland og Skandinavien.

Tidligere købte de fleste udlændinge ejendomme til at bo i – mange har dog nu skiftet deres fokus til at investere i ejendomme som kan lejes ud til turister, ifølge Peter Ellis, ejer af Croatia Property Services.

Europæiske statsborgere har nemt ved at købe ejendomme i Kroatien efter landet blev medlem af EU i 2013.

Kvadratmeterprisen på lejligheder i Kroatien er 38% dyrer end huse. I Zagreb, er prisen pr kvadratmeter på huse kun steget 1% årligt. Den højeste vækst på huspriserne i Kroatien var i Split hvor gennemsnittet steg med 13%.

Ifølge en stor online ejendomsmægler i Kroatien, er priserne overgået det niveau man så i 2011, hvilket betyder at ejendomskrisen er ovre og at man kan forvente et “boom” i den nærmeste fremtid.

Det er dog ikke kun priserne på ejendomme der er steget. Prisen for lang-tids leje i Kroatien er steget med mellem 15% – 30% sammenlignet med sidste år – et bevis på at turistsektoren virkelig boomer i landet. Mange byer langs Adriater kysten oplever mangel på ledige lejligheder i sommersæsonen, i følge det Kroatiske nyhedsmedie N1.

Kommentarer