Siden EU’S indre marked for luftfart blev født tilbage i 1992, har der været en revolution inden for luftfarten. I dag er flyrejser billigere, sikrere og åbne for flere mennesker end nogensinde før. Desuden kan rejsende på grund af et omfattende sæt EU-passagerrettigheder have fuld tillid til, at de vil blive passet på deres rejse. Det er alt sammen takket være et EU-initiativ om at erstatte en række nationale regler med et enkelt sæt EU-regler, der er kendt som EU’S indre marked for luftfart.

Konkurrencen medførte store ændringer i flytrafikken-ændringer, der har fremdrevet europæisk mobilitet, og som med held bidrager til at bringe europæerne tættere sammen og skabe et solidt fundament for flere job og en voksende økonomi. Idéen om at rejse og opleve nye steder og kulturer er blevet en realitet for mange mennesker i Europa i de sidste 25 år.

Morgenmad i Milano, frokost i Paris?

At skabe det indre marked fjernede hindringer for konkurrencen. for 25 år siden var konkurrencen lav , og priserne var himmelhøje. En sidste øjebliks flugt eller en weekend bytur med venner kunne kun blive drømt om for mange europæere. I dag, takket være det bredere udvalg af rejser, der tilbydes af flere flyselskaber konkurrerer på markedet, er flyvende blevet mere overkommelige! Drømmen om at flyve blev til virkelighed for mennesker i hele EU. For eksempel, en familie tur fra Milano til Paris i 1992 ville have kostet 16 gange mere end i dag-minimumsprisen for en billet på denne rute er faldet fra mere end €400 til omkring €25 i dag.

Flere forbindelser til flere destinationer…

Hvorfor har priserne faldet så meget i de sidste 25 år? En vigtig faktor er, at åbningen af de nationale markeder og etableringen af et fælles EU-luftfartsmarked ansporet til konkurrence og giver flere ruter og flere destinationer til steder i EU og længere væk. Faktisk er der i dag næsten otte gange så mange ruter som der var i 1992, hvilket giver flere valgmuligheder for forbrugerne, og sikre flere steder er forbundet regelmæssigt. Et godt eksempel er Dublin Lufthavn, hvor antallet af ruter inden for EU gik fra 36 i 1992 til 127 i 2016. I denne utrolige vækstperiode er forsinkelserne desuden faldet, samtidig med at sikkerheden og sikkerheden er blevet bedre på grund af de nationale og europæiske organisationers engagement. Nye lufttransportaftaler indgået mellem EU og dets vigtigste luftfartspartnere rundt om i verden har bragt endnu flere destinationer og lavere priser til de rejsende.

… Og flere passagerer til flere lufthavne.

Forbrugernes efterspørgsel har drevet den fortsatte ekspansion af nye ruter. I 2015 passerede næsten 920.000.000 passagerer gennem 450 EU-lufthavne, hvilket er næsten tre gange mere end i 1992. Desuden udvider mindre regionale lufthavne fortsat med at bidrage til at sikre en afbalanceret økonomisk vækst i alle dele af EU.

Godt for job, godt for erhvervslivet

Flere ruter og flere tilslutningsmuligheder giver også et løft til økonomien. I 2014 støttede luftfarten 8.800.000 arbejdspladser i EU og bidrog med over €621.000.000.000 til EU’S BNP. Men luftfart er også vigtig for SMV’ernes og turismens succes. €1 brugt i luftfartssektoren genererer €3 for den samlede økonomi; og for hvert nyt job i luftfarten er der skabt tre andre steder. EU-reglerne sikrer også, at luftfarts arbejderne behandles retfærdigt. Desuden kan antallet og kvaliteten af flyforbindelser spille en afgørende rolle i placeringen af store virksomheders hovedsæde.

Vækst i himlen og samtidig beskytte jorden

Selvfølgelig, mens væksten i luftfarten er vigtig, kan det ikke være for enhver pris. Nye flyteknologier, renere brændstoffer og fornyelse af flåden over tid betyder, at emissionerne i dag er langt lavere pr. km fløjet, end i 1992. Vi investerer fortsat i vores lufttrafikstyring gennem programmer som SESAR. Dette fører til kortere rejsetider og mindre brændstofforbrænding. I mellemtiden har de sidste 25 år oplevet store fremskridt med hensyn til støjreduktion, hvilket er så vigtigt for folk, som bor tæt på lufthavne, og EU’S regler om støj tilskynder luftfartsselskaberne til at fortsætte med at investere i de mere stille fly.

Hvad med luftfartens fremtid?

At fejre 25 års succes betyder ikke, at alt er perfekt på luftfartsmarkedet. Der er meget at gøre i sektoren for at realisere sit potentiale for passagerer og erhvervsliv, samtidig med at vi beskytter planeten. For at frigøre dette potentiale og planlægge fremtiden lancerede Europa-Kommissionen en luftfartsstrategi for Europa i 2015. Men selv om det er vigtigt at planlægge for fremtiden, er det lige så rigtigt at se tilbage på, hvor langt vi er kommet med at VOKSE luftfartsmarkedet i EU i de sidste 25 år.

Kommentarer