Investorer ser oftere og oftere efter hoteller når de leder efter alternative ejendomsinvesteringer.

Antallet af hotelovernatninger i Danmark har været støt stigende siden finanskrisen, og selvom kapaciteten er øget i samme periode, er belægningen også inde i en positiv udvikling. Markedet byder på mange muligheder, men investering i hoteller er alt andet end en passiv pengeanbringelse.

Flere af de store institutionelle investorer har på kort tid købt en række hotelejendomme. Mange danske hoteller melder om rekordoverskud i denne tid, og der er forventning om stigende turisme og flere flyruter, der kan sikre masser af gæster til hotellerne i de kommende år.

Pensionsselskaberne investerer milliardbeløb i danske hoteller i jagten på stabile afkast af de mange penge, danskerne har indbetalt til at forsøde alderdommen. Det er et nyt område for pensionskasser, som har appetit på langt flere opkøb herhjemme.

Pensionskassen investere i ejendommen hvor hotellet holder til og er altså ikke involveret i selve driften af hotellet. Hotelbranchen har ifølge Dansk Brancheanalyse bogførte værdier i ejendomme for i alt 31,5 mia. kr.

Og branchen har da også vist sig fra sin bedste side,  for tredje år i træk kan hotelbranchen nemlig fejre, at der er tjent over en milliard kroner om året.

Det nuværende fokus på hotelejendomme skyldes, at mange pensionsselskaber ligger inde med store likvider. Afkast på obligationer er i bund, og derfor ser investorerne mod andre aktiviteter med stabile afkast. Her er hotel bygninger er godt alternativ til kontorhuse og andre erhvervslejemål.

»I udlandet har store institutionelle investorer længe placeret midler i hotelmarkedet, mens det er forholdsvis nyt herhjemme. Jeg forventer flere investeringer på området i de kommende år« siger Peter Winther i en artikel til finans.dk . Han er partner og adm. direktør i  Sadolin & Albæk, der formidler ejendomme og erhvervslejemål.

Kommentarer