Ifølge den seneste analyse fra Frost & Sullivan – forventes den verdensomspændende parkeringsbranche på 100 milliarder dollars at tiltrække institutionelle og strategiske investeringer mellem $200 millioner og $250 millioner over de næste tre til fem år, mest for at fremme innovation og smartere parkering . En stor grund til denne infusion af kapital er at afhjælpe ineffektiviteten på de måder, vi parkerer i dag.

Fremtiden for parkering vil blive defineret af dem, der er i stand til at udvikle innovative løsninger for bedre at styre efterspørgslen, optimere udbuddet og imødekomme forbrugernes behov med kontinuerlig inkorporering af konstant udvikling af digitale løsninger. Succes vil delvis afhænge af evnen til at a) tackle dagens udfordringer, mens b) forberede sig på de udfordringer, som branchen sandsynligvis vil komme til at møde i fremtiden. Blandt andre vil nye og vigtige muligheder sandsynligvis materialiseres omkring:

Værditilvækst-tjenester: Ejendomsselskaber og parkeringsledelsesoperatører kunne for eksempel søge at maksimere deres konkurrencefordel ved at tilføje tjenester til eksisterende parkeringsplads. Disse kan omfatte:

  • Opladningsstationer til elbiler
  • Forbedrede sikkerhedsfunktioner ved hjælp af ny og avanceret teknologi
  • Automatiseret parkering, der bruger sensorer og elevatorer til at placere biler optimalt og forbedre afhentningstiderne
  • Service og vedligeholdelse af køretøjer

Alt dette giver muligheder for faciliteter til at differentiere sig og opkræve betaling. Lufthavne i Houston, Milwaukee, Pittsburgh og andre steder har allerede implementeret betjentparkeringstjenester i de senere år som en måde at øge indtægterne.

Dataanalyse og GPS-systemer kan danne en friktionsfri proces, der – i realtid – matcher biler med parkeringspladser. Det spanske firma Urbiotica har allerede implementeret en automatiseret parkeringsløsning til Audi-fabrikken i Ingolstadt, Tyskland, en virksomhed med mere end 40.000 ansatte. Ved hjælp af sensorer til at detektere biler, der kommer ind og forlader parkeringsområdet, beregner systemet belægningsdata og kommunikerer realtidstilgængelighed via digitale skærme, og på denne måde guider chauffører til frie pladser og samtidig reducerer overbelastning.

Byer som Jacksonville, Florida, har brugt gadesensorer til at lancere mobile apps, der gør det muligt for chauffører at finde tilgængelige parkeringspladser i gaden i realtid såvel som placeringen af parkeringshuse.

Fleksible faciliteter: Med øget brug af ridesharing og den kommende tilgængelighed af autonome køretøjer – som måske sjældent bliver nødt til at parkere – kan partioperatører muligvis konvertere eksisterende faciliteter eller designe nye på måder, der muliggør multifunktionel brug eller genanvendelse som svar på en fremtid med mindre behov til parkering. De strukturelle krav til en parkeringshus (bærende behov, gulvhældninger osv. adskiller sig på vigtige måder fra de behov, der er nødvendige for et detail- eller boligområde, men nogle designfirmaer planlægger allerede en sådan konvertibilitet. I sidste ende, kan ejendomsudviklere og parkering operatører være nødt til at tage et vanskeligt valg mellem at bruge mere i dag eller risikere at have en underudnyttet facilitet i fremtiden.

Betalinger og priser: Sømløse betalinger (potentielt integreret med andre transportomkostninger, som f.eks. offentlige transportkort eller vejafgift) og dynamisk prisfastsættelse kan give muligheder for både offentlige og private operatører. San Francisco lancerede et efterspørgselssvarende prisfastsættelsesprogram, der administrerer offentlig parkering på en blok-for-blok, tid-for-tid basis.

I december 2017 gennemførte byen programmet til alle 28.000 parkeringspladser på offentlige gader og 14 bydrevne garager ved hjælp af en realtid, algoritmisk metode til at generere optimale parkeringspriser. Mange byer er også omfattet af testet mobil betalingsteknologi. F.eks. Muliggør Filadelfias meterUP-app mobilbetaling på alle kiosker og meter i byen, hvilket gør det muligt for chauffører at eksternt tilføje tid til deres parkeringssessioner, afbryde en session tidligt for at undgå at spilde ubrugte minutter og forudbetale for parkering. Sådanne data kan potentielt være indtægtsgivende: Lokale købmænd kunne for eksempel være interesseret i at udnytte dem til planlægningsformål eller at skubbe tilbud til nærliggende kunder.

Konklusion

For den uindviede parkering kan det virke som en hård industri, der er immun mod de dramatiske teknologidrevne ændringer, der har fejet så mange hjørner af økonomien. Men selv i en branche, der – i dets kerne – om fysisk rum, giver digitale teknologier ikke kun en række muligheder, men også udfordringer. I dag er der en betydelig åbning for at anvende teknologier for at skabe en mere brugervenlig, effektiv og værdifuld parkeringsoplevelse. Ændringer i parkeringsmuligheder – og realiserer gevinster – vil ikke ske natten over, og at flytte til et smart parkeringsmiljø tager koordination og samarbejde mellem en række forskellige spillere. Disse inkluderer operatører, regeringer, betalingsudbydere, teknologiselskaber og mange flere. For dem, der er villige til ikke kun at se på dagens behov, men også forudse morgendagens udfordringer, kan de opleve, at parkering kan være en vigtig mulighed – snarere end et offer – for mobilitetens fremtid.

Kommentarer