Kinesiske aktier opnår den bedste dag i 2 år

Kinas optur kommer efter sidste uges rapport om en lavere-end-forventet BNP vækst. Investeringsbank Nomura sagde Mandag at de forventer at Beijing vil lancere lettende og stimulerende foranstaltninger for investorer i de kommende måneder. De Kinesiske myndigheder gjorde et forsøg på at booste det nedslåede marked gennem støttende udsagn Fredag omkring økonomien og finansmarkederne, som hjalp aktierne Fredag men for ugen totalt faldt Shanghai Composite Index stadig med 7,6%

Over weekenden, lagde Præsident Xi Jinping vægt på Kinas støtte for den private sektor, ifølge The official Xinhua News Agency. Beijing udgav nye detaljer omkring de foreslåede personlige skattelettelser, udtaler Xinhua. Den Kinesiske præsidents kommentarer blev Fredag fulgt af vicepræsident Liu He – den øverste økonomiske embedsmand- samt lederen af centralbanken og to finansielle tilsynsmyndigheder, for at berolige investorerne.

Mere stimulering er på vej, herunder store skatte- og gebyr nedsættelser, der kunne udgøre mere end 1% af BNP, oplyste den statsejede Shanghai Securities News.

Ser man på Kinesiske aktier på den lange bane, har de historisk set underpræsteret sammenlignet med amerikanske og europæiske aktier. Markedet handler på det laveste niveau i 4 år.

Kinesiske aktier er faldet støt i løbet af oktober efter stigende bekymringer over lancering af virksomhedernes indtjening og frygten for at renteforhøjelser vil begynde at sænke den globale vækst.

U.S equity futures avancerede sammen med europæiske aktier efter kinesiske embedsmænd forpligtede sig til at støtte verdens næststørste økonomi, hvilket hjalp til at kickstarte markedet i Asien. Dollaren og Treasuries var stabile, mens de italienske obligationer steg.

Denne uge er perioden for den amerikanske indtjenings sæson med Amazon, Alphabet, Microsoft og Caterpillar blandt de rapporterende virksomheder.

Hjulpet af stærke økonomier og store selskabsskattelettelser, forventes S&P500 indtjening pr. aktie at vokse med 22% i tredje kvartal, ifølge I / B / E / S data fra Refinitiv.

Udsigterne for den globale vækst i 2019 er faldet for første gang, ifølge Reuters´ afstemninger blandt økonomer, der advarede om at handelskrigen mellem USA og Kina samt stramning af de finansielle forhold vil udløse den næste nedgang.

 

Kommentarer