Det økonomisk pressede Norwegian har oplevet en stigning i passagerer på 13% – eller 37,3 millioner passagerer i 2018 – de ser nu lyst på fremtiden.

Norwegian har brugt adskillige milliarder på at udvide forretningen de seneste år – passager væksten har dog haft svært ved at følge med.

I 2018 udvidede Norwegian med 25 nye fly og 35 nye ruter. I 2018 var kabinefaktoren, altså det gennemsnitlige antal fyldte sæder på 85,5%, et fald fra året før hvor den kabinefaktoren var 87,5%.

Dog fik Norwegian oprejsning i December 2018, hvor passagertallet steg med 15%, sammenlignet med samme periode året før.

Norwegian har været hårdt økonomisk presset og der har været meget tvivl om hvorvidt de kan leve op til gælden på 30,1 milliarder norske kroner.

Norwegian er i den forbindelse begyndt at sælge fly og har startet en spareplan i milliardklassen. Grundlægger og CEO Bjørn Kjos peger på deres udfordringer med Rolls Royce-motorerne og de høje oliepriser som en del af forklaringen på de økonomiske udfordringer.

Dog ser Norwegian optimistisk på fremtiden og udtaler at de anser sig for at være “godt positioneret i forhold til sikring af brændstofpriser, sammenlignet med andre flyselskaber”.

Kommentarer