HALVLEG

Verdens lagre har været på en rutsjebanetur i første halvdel af 2020. Efter at have faldt 35% fra 20 til 23 februar marts de er nu inden for 10% af februars rekordhøjder takket være gennemgang af finanspolitisk stimulans, rentesatser skåret til 0% eller derunder i de fleste større økonomier og massive mængder af QE. Låneomkostninger for amerikanske virksomheder er i høj kvalitet faldet under januar-niveauet.

Hvad med resten af året? Meget afhænger af, om en anden coronavirus-bølge rammer globalt og tester beslutningstagere yderligere. Og hvis der findes en effektiv behandling eller en vaccine, kan denne vanskelig globale recession også vise sig at være den korteste.

Ikke desto mindre har krisen udsat svagheder som virksomheders høje gældsniveauer og deres over-afhængighed af tilbagekøb af aktier.

KONTROL LINJEN

Asiatiske angstniveauer på markedet ser ud til at stige endnu et hak i de kommende dage på grund af geopolitiske spændinger.

Hong Kong vil være i det kinesiske parlaments fokus, når det mødes den 28. til 30. juni for at færdigbehandle en sikkerhedslov, der tager sigte på at tackle separatisme, undergravning, terrorisme og samarbejde med udenlandske styrker.

Efter et år med undertiden voldelige anti-regerings- og anti-Beijing-protester er fokus på, hvor vidtgående loven er, hvilke aktiviteter, der udgør sådanne forbrydelser, og hvad straffen ville være. Investorer ønsker også at vide, om lovene vil være tilbagevirkende eller skabe nye veje til beslaglæggelse af aktiver.

Kina og store dele af Asien vil også offentliggøre produktionsundersøgelser. Men da Nordkoreas militære trusler strømmer og tropper samles på begge sider af en omtvistet del af den indisk-kinesiske grænse, vil geopolitikker sandsynligvis trumfe andre faktorer.

BEHAGELIG OVERRASKELSE

Efter det drastiske tal fra april og maj har den nylige amerikanske økonomiske datastrøm for det meste leveret gode nyheder, hvilket har medvirket til at holde aktiemarkederne inden for 10% af deres niveau før coronavirus.

På hælene på comebacks inden for beskæftigelse og detailsalg er Citi’s amerikanske økonomiske overraskelsesindeks, der sporer økonomiske data i forhold til økonomernes forventninger, som er rekordhøj.

Nu er fokus på, hvorvidt væksten forbliver. Forbrugertillid på tirsdag, fremstillingsdata onsdag og U.S. beskæftigelsestal på torsdag – både ugentligt og månedligt – er blandt rapporterne.

Ikke-gårdspladser steg faktisk 2,5 millioner i maj mod april’s rekord på 20 millioner plus dykket. En anden forbedring kunne gøre det muligt for markederne at skubbe højere – blokerer yderligere coronavirus nedlukninger.

INFLATIONS VAGT

Økonomier hopper tilbage fra COVID-19-chokket, så følger inflationen? De foreløbige data for euroområdet i juni tyder på dette.

Allerede reagerer inflationsforventningerne på data, der viser, at den værste af den økonomiske dysterhed er løftet; et langsigtet mål, hvor markederne ser inflationen i euroområdet, ligger lige over 1% – nær det højeste siden begyndelsen af marts og næsten 40 bps over rekordlave ramt den måned.

Nogle investorer køber allerede guld og andre inflationssikringsaktiver. Men andre siger, at hvis du graver dybere ned i aktivitetsindikatorer, tyder de på, at der kun er tegn på, at inflationstrykket er steget. Og indtil det sker, kan du forvente, at ECB holder foden på stimuluspedalen.

EUROPAS VENDEPUNKT

Er den amerikanske aktiejuggernaut nedsat? Virker som det. I den sidste måned har amerikanske aktier underpresteret verdensbestande med 2,5%; Europa var bedre end en lignende margin. De europæiske aktier nød tilstrømningen af investeringer i tre af de sidste fire uger, siger BofA.

Bagved skiftet ligger måske de voksende odds for en sejr til præsidentvalget for demokraten Joe Biden, forværrede U.S./Kina-bånd og den fortsatte stigning i U.S. coronavirus-infektioner, der forhindrer økonomisk aktivitet i fuldt genoptagelse.

Europa har i mellemtiden stort set kontrolleret virusspredningen, økonomierne drejer hjørnet hurtigere end forventet, og en foreslået EU-genopretningsfond fremskynder integrationen i euroområdet.

BlackRock (NYSE: BLK) og Goldman Sachs (NYSE: GS) er blandt dem, der anbefaler klienter at skifte fokus mod europæiske aktier, som halterede amerikanske jævnaldrende gennem den foregående økonomiske cyklus på grund af en mangel på “vækst” bestande.

Det er sandsynligt, at europæisk bedre end den amerikanske valg i november er mindst. Men på længere sigt kan amerikanske firmaer, såsom teknologiske navne, møde modvind fra højere skatter, især fra en demokratisk administration. Og i en verden, hvor investorer lægger stigende vægt på miljø-, social- og regeringsstyrke (ESG) -oplysninger, vil Europas højere ESG-score være et plus.

Kommentarer