Det er slutningen af januar, så tid til Davos World Economic Forum (WEF) og den kinesiske præsident Xi Jinping, den tyske kansler Angela Merkel, den japanske premierminister Yoshihide Suga og den europæiske centralbanks chef Christine Lagarde er blandt årets store talere.

Men Davos blev ikke skånet for pandemien; i stedet for at samles på det schweiziske skisportssted, vil verdens store og gode gøre det virtuelt.

Med den globale økonomi dybt i krise er der ingen mangel på emner: skyhøje arbejdsløshed og gældsniveau, voksende indkomstulighed og klimaændringer.

Og som alle andre sætter WEF håb om, at normaliteten vender tilbage – den planlægger et ansigt til ansigt-møde i Singapore i maj.

Faangs Retur

Overskredet af en stigning i såkaldte værdipapirer i slutningen af 2020 har tech-aktier brølet tilbage midt i pandemiens utrættelige march. Dette afspejles i de seneste høje gevinster for Russells 1000 “vækst” -indeks i forhold til dets værdi-modstykke.

Gevinsterne kan udvides, når Apple, Microsoft og Facebook rapporterer indtjening. Også på dækket er Tesla, som for nylig sluttede sig til S&P 500.

Resultaterne kunne skubbe den kombinerede markedsværdi af FAANGs – Facebook, Amazon, AAPL Netflix og Google-moder Alfabetet – tilbage over deres all-time top på $6,16 milliarder.

Netflix har gjort sin del; Robuste abonnementsnumre rapporteret den 19. januar har øget dets aktier med 17%. Nu er der høje forventninger til resten. Morgan Stanley har løftet prismålet for Apple og erklæret sig “købere foran det, vi forventer at være et rekordtryk i decemberkvartalet”. Microsoft rapporterer den 26. januar efterfulgt af Apple, Facebook og Tesla en dag senere.

Rød kuvert for HongKong

Rekordmængder af kinesiske penge strømmer til Hong Kong-aktier, hvilket skubber Hang Seng-indekset over 30.000-marken, hvilket gør det til en global top performer og sætter et gulv under kinesiske virksomheder, der er sortlistet af Washington.

Tilstrømningen har også skubbet Hongkongs interbankrenter til flerårige nedture, hvilket betyder, at myndigheder muligvis ikke engang behøver at indsprøjte kontanter, som de normalt gør i løbet af februar månedens nytårsferie.

En kommende børsintroduktion på 5 milliarder dollars fra det kinesiske onlinevideofirma Kuaishou kan trække endnu flere fastlandspenge ind.

For en by rystet af pro-demokratisk uro siden 2019 er denne godkendelse af dens markeder en positiv. Medmindre det er, ser man dette som et andet tegn på Kinas voksende politiske og økonomiske kvælningsgreb over den særlige administrative region.

Europe Inc Blues

Europas STOXX 600-virksomheder forventes at rapportere et fald i indtjeningen på 26% i 4. kvartal, som netop er kommet i gang. Men det er historie – lad os i stedet se på sæsonen januar-marts 2021, hvor der forventes et 44% overskud.

En sådan stigning synes spændende i betragtning af nye kontinentalspærre. Forklaringen ligger i forbrugerkonjunkturer, som Refinitiv I / B / E / S forudsiger vil give en iøjnefaldende gevinstgevinst på 3.118% i forhold til de pandemiske nedture i 1. kvartal 2020.

Boring ned til enkeltlagre viser sig, at Daimler (1.471%), Fiat Chrysler, nu Stellantis (177%) og Volkswagen (602%) er de største bidragydere. Bilproducenter har set deres største indtjeningsrevisioner i et årti og øget aktierne til 14-måneders højdepunkter.

Silver Linings

Den kommende uge bringer foreløbige BNP-data for 4. kvartal fra Frankrig, Spanien og Tyskland. Okay, dataene er forældede, og vi ved allerede, at første kvartal vil vise en aktivitetsnedgang fra lockdown-udvidelser. Men lad os ikke være for hurtige med at afvise tallene i slutningen af 2020.

Hvis økonomierne klarede sig bedre end forventet, giver det en pude for det slag, der kommer i dette kvartal – det er den konklusion, som nogle nåede efter 2020-væksten i kraftcenter Tyskland viste sig mindre dårlig end frygtet.

Vær også opmærksom på Tysklands inflationstal i januar ud torsdag. Disse kunne vise, at en tilbageførsel i momssænkninger letter det nedadgående pres på priserne. Kort sagt, midt i den smerte, der er forårsaget af lockdowns, kan nogle positive måske lure.

Kommentarer