IKKE SÅ HURTIGT

Hvor stor en risiko er en global økonomisk recession? For nylig, håb om en spirende vækst turnaround blev doused af data, der viser Kinas fabrik outputvækst aftagende i oktober og Japans økonomi slibning til en stilstand i Q3. Og Tyskland kun snævert undgået en recession i denne periode.

Cue “flash” PMIs forfalder den Nov. 22 fra Japan og euroområdet; tal bredt betragtet som en fremadskuende indikator for økonomisk sundhed.

Oktober PMIs pegede på en vis stabilisering, der øger forventningerne om, at heftig Centralbank lempelse havde hjulpet den globale økonomi til bunden ud.

På bagsiden, Sino-U. S. handels usikkerhed trækker på, hvilket gør det sværere at kalde en vending i dataene. Ikke så mærkeligt, at efter ugers tunge salg, statsobligationer udbytter er på vej ned igen.

Men den europæiske central Banks næstformand, Luis de Guindos, sagde på torsdag, at risikoen for en europæisk recession var “meget lav”. PMIs kan bære det ud — eller ej.

SPEND, SPEND, SPEND

Storbritanniens valg er mindre end en måned væk, og med de to vigtigste partier sat til at frigive deres valg manifestos, én ting er sikkert-begge planer  om at bruge store.

Labour-partiet i oppositionen lovede fredag at nationalisere BT’S bredbåndsnet og foreslog at finansiere dette gennem ekstra Tech-sektor skatter. Det har allerede foreslået nationalisering af vand-og forsyningsvirksomheder, en øvelse, som S & P globale skøn kunne koste 160.000.000.000 pounds. De konservative,  favoritter  til at vinde, er også bejler vælgere, med den største offentlige serviceudgifter stiger i 15 år og har planer om at bruge op til 3% af den årlige produktion på infrastruktur-næsten dobbelt historiske gennemsnit.

Under nogen valgresultat, statslige udgifter ser ud til at stige til niveauer usynlige siden 1970 ‘ erne, forudser Think-Tank resolution Foundation. Og der er kun ét sted, hvor regeringen kan finde pengene – obligationsmarkederne. Den britiske offentlige gæld ligger på omkring 80% af BNP; under amerikanske og japanske niveauer, men højere udgifter plus Brexit hit til vækst betyder, at forholdet kan kun stige.

Regeringens 10-årige låneomkostninger er næsten fordoblet siden begyndelsen af september og kunne bevæge sig højere, især hvis Storbritanniens rating er skåret. Moody’s for nylig skåret rating Outlook, citerer blandt andet, stigende offentlig gæld.

DETAILHANDLERE: DET ER EN WRAP

Walmart smuttede handel bullet på torsdag med en indtjening Beat viser sin voksende markedsandel i dagligvarer hjalp isolere det fra told på kinesisk import. Snart vil vi lære, om andre detailhandlere har været så godt positioneret til at vejr handelsstriden.

Home Depot, Kohl’s, Urban Outfitters, Target, Macy og Gap er blandt kæderne rapportering i hvad der vil være slutspillet for tredje kvartal indtjening. Baseret på resultater fra 458 S & P 500 virksomheder, der har rapporteret, indtjening er nede 0,4% fra Q3 2018, Refinitiv  data viser.

De store butikker, plus online Behemoth Amazon, er en vigtig indikator for, om den amerikanske forbruger-der repræsenterer mere end 70% af økonomien-er stadig udgifter, selv som produktion kampe og job vækst plateauer. Det er særligt vigtigt på vej ind i Make-or-Break, årets-ende shopping stretch.

Amazons svage ferie kvartal vejledning sidste måned fodret bekymringer, at handelen spat er såre den amerikanske detail industri.

Næste fredag bringer Advance aflæsninger på november Køb Manufacturing indekser (PMIs) samt den endelige University of Michigan Consumer synspunkts print. Det bør spille ind i udsigterne fra detailhandlere.

PAPIR SKÆRINGER

Kina er ikke et godt sted lige nu. Med økonomien glider dybere i handelskrigen quagmire, er tilfældet for at sænke den nye udlåns referencesats, LPR, bliver stærkere. Væksten i industriproduktionen er faldet til under 5%, stålproduktionen er på syv måneders nedture, og den økonomiske vækst i tredje kvartal er på sit langsomste i en generation. Centralbanken har brudt monetære indstillinger for at få tingene i gang, trimme den mellemfristede udlånsfacilitet i sidste uge med 5 bps. LPR blev skåret i august og september; glacial fremskridt i retning af en handel våbenhvile gør endnu et skridt ned i rentesatserne sandsynligt.

Så er der Hong Kong, rystet af mere og mere voldelige Pro-demokrati protester og i recession for første gang siden 2009. E-handel Titan Alibabas $13.400.000.000 IPO, forfalder i de kommende dage, ses som et tillidsvotum. Men efterspørgslen efter bestanden er begyndt at sutte ud kontanter, hæve kortfristede låneomkostninger. Disse har allerede skudt i retning af årti-højder markeret i juli og vil stige yderligere, hvis kapitalen begynder at flygte. Det er ikke en situation, Kina vil være ivrige efter at beskæftige sig med på dette punkt.

SMERTER I SPANIEN

Spanien ser ud til en koalitionsregering bestående af socialisterne og den yderste venstre Unidas  Podemos-en udsigt, der ikke sidder godt med markeder givet Podemos har kaldt en stigning i de offentlige udgifter, beskatte bankerne mere og nytænkning privatisering planer for långiver, Bankia.

I betragtning af alt dette falder sammen med en økonomisk afmatning, er det ikke overraskende, at Madrid-bestandene kastet ud, da koalitions pagten blev annonceret. Aktieindekset, IBEX, er siden faldet til det laveste niveau i forhold til det paneuropæiske STOXX-benchmark, siden sidstnævnte blev oprettet i 1998. IBEX er op 7,6% indtil videre i år, mens STOXX har oversteget 20%.

Efter fire spanske valg i så mange år ville man forvente, at investorerne var uvant til politisk usikkerhed. Faktisk  har obligationsrenten, mens den er på fire måneder, reageret mindre end aktier. Men egenkapital i viser, at stemningen fortsat er skrøbelig.

Socialisterne/Podemos Accord er ikke et færdigt tilbud endnu. Koalitionen vil også være afhængig af andre partier for et parlament flertal, potentielt hærdning store politiske gynger til venstre. Og investorerne håber også Nadia Calviño, den fungerende økonomiminister og respekteret økonom, forbliver i den nye regering.

Kommentarer