(oversat af Google)

HANDEL VINDE BUFFET VÆKST

Kan vi have det på begge måder? I to årtier, har handel ekspansion næret  hurtig global økonomisk vækst. Men med handel mængder kontrakter med en sats på mere end 1% år-til-år og Sino-U. S  handelskrig nærmer sig sin to-års jubilæum, vil verdens vækst Plumb årti-nedture næste år, organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling forudsiger.

Som en Dec. 15 deadline for amerikanske takststigninger tilgange, Beijing har efter sigende inviteret top amerikanske forhandlere til samtaler. Men det kan kalde dem ud, hvis præsident Donald Trump underskriver i lov et lovforslag, der støtter Hongkongs prodemokratiske demonstranter, eller hvis amerikanske krigsskibe holde sejler nær øer, det hævder i det Sydkinesiske Hav.

Væksten er faldet til 30-års lavkonjunkturer i Kina. Amerikanske nye fabriks ordrer og forsendelser er aftaget, mens den månedlige jobskabelse kører en fjerdedel under sidste års niveauer – selv efter tre rentenedsættelser.

Ominously, den amerikanske obligations kurve er fladere igen. 10-årige amerikanske offentlige låneomkostninger er 15 basispoint væk fra tumbling under to år udbytter, den såkaldte Curve inversion vidne for et par måneder siden. En vedvarende inversion er en pålidelig forudsigelse af recession, og flere handelsmæssige spændinger kunne godt tage os der.

SORT & BLEAK fredag

Amerikanske detailhandlere lancere årlige Black Friday salg på Nov 29, igangsætning i high-stakes ferie shopping sæson for butikskæder, der kæmper for at tilpasse sig skrumpende Mall trafik.

Den seismiske skift i forbruger landskabet har afsløret en voksende kløft mellem detailhandlere i stand til at tilpasse deres mursten og mørtel butikker til online-verden, og andre kæmper for at holde kunder, der kommer gennem deres døre.

De seneste kvartalsrapporter illustrerer den kløft. Aktier i Target for eksempel oversteget til rekordhøjder efter det rejste helårs indtjening prognoser, men stormagasiner Macy’s og Kohl’s skåret deres forventninger forud for feriesæsonen. Macy aktier udvidet deres tab for 2019 til 50%. Nordstrom, GAP Inc og Kohl’s aktier er alle nede med mere end 25% i år.

Men selv med så mange butikskæder kæmper, har amerikanske detail lagre ikke gjort alt for dårligt. S & P 500 detailhandel indekset er op 21% for året, ikke langt bag S & P 500 ‘s 24%. Og investorer væddemål på Amazon’s dominans af industrien er blevet brændt. En ETF kaldet ProShares tilbagegang i Retail store shorts en kurv af mursten og mørtel butikskæder og har mistet 3% i år.

INFLATION STATION

Flash aflæsninger af eurozone inflation forfalder den 29 november vil helt sikkert top ny ECB Chief Christine Lagarde ‘s must-watch liste. Prisstigningen i blokken har undergået ECB’S inflations mål i nærheden af 2% siden 2013 og forventes ikke at nærme sig dette niveau på noget tidspunkt snart, endsige i denne måned.

På den lyse side er forudsigelser, at den årlige inflation er steget i november for blokken og i Tyskland. Lagarde har også lovet at revidere ECB’S inflations strategi, som følger i fodsporene på usa’s Federal Reserve.

Problemet er, at mange af de faktorer, der deprimerende priserne, er uden for ECB’S kontrol-demografi for eksempel, eller afhængigheden af eksport, især af tyske producenter, som overlader det til virkningerne af en global handelskrig. Faktisk inflationsforventningerne i blokken nøje spore følelser over for USA/Kina handel spat i år.

SEOUL SØGNING

Sydkorea, en Bellwether af risiko i Asien, er at grave i sine kasser for at komme ud af en økonomisk skure. Med koreanske eksportører ramt hårdt af Sino-U. S. handelskrig og faldende globale efterspørgsel efter deres chips og skibe, kan regeringen være ved at rydde en anden massiv udgiftsstigning for 2020.

Sydkoreanske blå chips såsom Samsung Electronics har gjort det godt, men det bredere egenkapital indeks har bugseret jævnaldrende i løbet af de sidste 2-1/2 år. Økonomisk vækst er på sit svageste i et årti, og koreanske arbejdstagere har i stigende grad taget på gaderne for at protestere tab af arbejdspladser.

Hvad Koreas højt besungne Tech industri havde brug for var i det mindste nogle tegn på våbenhvile i den 16-måneders gamle handel spat. Uden at virksomhedens synspunkter indikatorer, der forfalder i de kommende dage, er usandsynligt, at vise forbedring. Bank of Korea har allerede skåret renten to gange i år, men det er usandsynligt, at gøre det igen på sin november 29 møde, da det venter på at se, hvilke skridt regeringen planer.

EN REEL KRISE?

Brasiliens reelle er faldet i retning af rekord nedture mod dollaren, den seneste sydamerikanske valuta til at tage en bankende i de seneste uger. Det er ned næsten 8% i denne måned, og kun den chilenske peso har udført værre.

Men i modsætning til sine regionale jævnaldrende Argentina og Chile, Brasilien har ikke gennemgået en radikal regering ændring for nylig eller lidt en bølge af social uro. Hvad der vejer på markederne er denne måneds ‘ Mega ‘ olie auktion, som undlod at tiltrække udenlandsk efterspørgsel-og de milliarder af dollars-mange havde krænges på.

Den valuta, i har hidtil været velordnet, volatilitet er stadig lav, og likviditeten er ikke tørret op. Heller ikke Centralbankens chef Roberto Campos Neto klingende nogen alarmer klokker, siger valutamarkedet intervention var en mulighed, hvis der var en mangel på likviditet.

Han kan ikke behøver at bekymre sig enten om inflation-på 2,54%, det kører langt under dette års 4,25% mål. Torsdag vil bringe en frisk batch af inflation data, som kan vise, hvis den virkelige tumler kan påvirke inflationen og Campos Neto strategi.

Kommentarer