GENVINDE

Dollarspringet forvirrer nogle, der satser på en flerårig nedadgående tendens. Fed-embedsmænds hausse-prognoser for vækst i 2021 og demokraternes vilje til at fremskynde de såkaldte stimulus-checks kan indvarsle flere gevinster.

Amerikanske data antyder et økonomisk rebound, der samler damp – krav om jobløse fordele er faldet tre uger i træk, fabriksordrer slog forventningerne, og virksomhedsindtjeningen i fjerde kvartal stødte på tidligere dystre prognoser. Inflationsnumre onsdag viser, om kernekPI kan fortsætte med at opfylde forventningerne.

Men dollargevinster er elendighed i euro. Omkring halvdelen af dollarens indeks er euroen blevet presset af centralbankmandens kæbebånd og en træg udrulning af vaccinationen.

Bevægelserne har endnu ikke ødelagt markedets risikoparti. Det kan ændre sig, hvis de, der har $34 mia. I korte dollar-væddemål, beslutter at smide håndklædet ind.

NYT ÅR, NY POLITIK?

Et måneår som ingen anden nærmer sig slutningen, og det er ikke kun den største årlige menneskelige migration, der står over for forstyrrelser.

Kinesiske pengemarkeder mangler den årlige dosis af likviditet, som People’s Bank of China normalt injicerer for at tilfredsstille kontant efterspørgsel efter gaver og rejser.

De korte renter er lettet efter at have sprunget til næsten seks års højdepunkter, men aktierne er nervøse, og investorerne undrer sig over, om presset repræsenterer en de facto stramning af politikken, især i betragtning af myndighedernes nylige advarsler om gælds- og boblerisici.

For at måle, hvor økonomien og politikerne er, skal du se PBOC-handling på pengemarkederne sammen med data om lån og pengemængde, der forfalder fra 10. februar.

PROFIT SKUB

S&P 500-virksomheder har slået analytikernes estimater for indtjeningen i fjerde kvartal i et skarp tempo, og de kommende dage vil sætte denne tendens på prøve.

Indtil videre har 83,3 af resultaterne vist overskud over forventningerne ifølge Refinitiv I / B / E / S-data – langt over den historiske sats på 65%. S&P 500-virksomheder forventes nu at have en samlet stigning på 1,6% i indtjeningen i fjerde kvartal sammenlignet med et forventet tocifret fald den 1. januar.

Resultaterne ser endnu mere rosenrøde ud i betragtning af det dystre billede i Europa, hvor indtjeningen i fjerde kvartal ses med 23,9%.

Kommende amerikanske rapporter inkluderer Cisco Systems, Coca-Cola og Walt Disney. I Europa offentliggør bankerne UniCredit, Commerzbank og Societe Generale, olie større Total og rejsefirmaet Tui numre. Resultaterne kunne cementere den transatlantiske divergens.

TO RUSSIA, WITHOUT LOVE

Præsident Joe Biden har angivet sin udenrigspolitiske bås, og tonen i samtalen over for Rusland er afkølet tydeligt. Han advarede om, at der ikke mere vil ”rulle over i lyset af Ruslands aggressive handlinger”.

Det kan betyde hårde nye sanktioner mod Rusland efter forgiftning og fængsel af oppositionspolitiker Alexei Navalny og Kremls nedbrydning af demonstranter.

Rublen har allerede gået glip af meget af den nylige stigning i det nye marked. En kraftig stigning i fødevareinflationen øger den sociale utilfredshed.

Dette er alle de risici, som centralbankfolk skal afbalancere, når de mødes den 12. februar. De har sandsynligvis ingen anden mulighed end at holde renten stabil på 4,25%.

MARIOS MAGI

Gæt hvem der er tilbage: Mario Draghi. Den tidligere europæiske centralbanksjef, der krediteres redning af euroen fra sammenbrud i 2012, er tiltalt for dannelsen af Italiens nye regering.

Markedernes glæde var håndgribelig. Italiens 10-årige obligationsrente over Tyskland faldt under 100 bps, og italienske standardforsikringsomkostninger faldt til 2018 lavt i håb om, at Draghi vil handle hurtigt for at øge en recession-ramt økonomi.

Han har sit arbejde skåret ud. Et brutalt parlament betyder, at øjeblikke valg er en risiko. Og der er en historie: Mario Monti, en økonom, der var betroet at føre Italien ud af krisen i 2011, fandt lovgivere vende sig mod ham, da de besluttede, at hans økonomiske medicin var for bitter.

Men i mellemtiden hjalp faldet i italiensk risiko til at skubbe tyske låneomkostninger til fem måneders toppe, og obligationsstrømmen Tyskland-Italien kan muligvis accelerere.

Kommentarer