Som mere og mere fokus bliver lagt på klimaforandringer og Co2 udledning, må luftfartsindustrien videreudvikle sig for ikke fortsat at være den store Co2 synder.

Det har været lang tid undervejs. Som flyrejser er blevet billigere og dermed mere tilgængeligt for forbrugere, er der stort fokus på Co2 udledningen ved denne type transport.

Løsningen ser ud til at være her nu, eller i hvert fald inden for de næste 10 år.

Ifølge de store flyproducenter som Boeing og Airbus, så arbejder de på konkrete projekter der vil gøre elektriske passagerfly til virkelighed.

Den norske regering har stort fokus på at gøre alt transport elektrisk for at reducere landets Co2 udledning og de har derfor givet virksomheden Avinor ansvaret for at følge markederne og udviklingen inden for elektriske passagerfly.

Det er ikke kun miljøet der vil have gavn af elektriske passagerfly, det vil også være billigere at “tanke” flyene hvilket betyder flere og billigere ruter. Også lavprisselskaberne offentliggøre planer om at lancere elektriske fly, blandt andet Easyjet som har et mål om at sætte elektriske fly ind på ruter op til 500 km i 2027. I September 2017, annoncerede den amerikanske startup Wright Electric at de blev partner med det europæiske lavprisselskab Easyjet for at udvikle elektriske passagerfly.

I begyndelsen vil alle de elektriske fly kun være i stand til at flyve korte afstande eftersom at batteri teknologien endnu ikke er udviklet nok til at kunne holde strøm og oplade på store afstande.

Kommentarer