Deadline for bud på en 35-års driftsaftale af Sofia lufthavn, er blevet udsat til 23.November 2018

Den tidligere deadline for budafgivelse til Sofia lufthavns driftsaftale var 22. Oktober 2018. Dette blev dog skubbet som resultat af ændringer i driftsaftalen.

Blandt de aktive budgivere er: VTB Group, TAV Airports Group, Fraport, Eiffage og den nylige budgiver Manchester Airport Group ( MAG )

MAG henviser til sin succesfulde track record når det gælder “arbejde med MellemØstlig hubs for at udvikle yderligere globale forbindelser fra sine britiske lufthavne via Dubai, Abu Dhabi og Muscat, alt inden for 5 timers flyvning fra Sofia” samtidig vil de lægge fokus på at indføre flere flyvninger til Vest-baltiske byer som Beograd, Zagreb, Sarajevo og Tirana.

“Vi har allerede gennemført en betydelig mængde arbejde i forbindelse med denne mulighed og har en klar vision om, hvordan vi vil levere en passager oplevelse og et globalt rutenetværk til Sofia lufthavn, der kan sammenlignes med andre top lufthavne rundt om i verden.”

MAG og dets team af lokale rådgivere har brugt mere end to år til at vurdere potentialet i Sofia Lufthavn.

Statssekretær for transport Chris Grayling udtaler: “MAG har investeret stærkt i sine lufthavne i Storbritannien og har set konsekvent, bæredygtig vækst. Jeg er glad for at støtte deres bud om at dele denne succes i Sofia lufthavn, og en betroet lufthavnsoperatør som MAG er det rigtige selskab at investere i Bulgarien, da Storbritannien søger at styrke sine økonomiske bånd. ”

Samtidig, er involveringen af Beijing Construction Engineering Group (BCEG), som MAG beskriver som “ en af verdens top 250 byggefirmaer”  med til at bringe nye muligheder for samarbejde mellem Bulgarien og Kina.

“ Vi ser vores involvering i buddet på Sofia lufthavn, som en udvidelse af aftalememorandummet mellem Kina og Bulgarien som led i initiativet “ One Belt, One Road”. Projektet repræsentere en reel mulighed for yderligere at undersøge fælles infrastruktur muligheder,” udtaler Xing Yan, Regional direktør for BCEG International.

I 2000 renoverede Sofia lufthavn Terminal 1, med en årlig kapacitet på 1.8 millioner passagere. En ekstra landingsbane blev tilføjet i 2006.

I 2006 blev der åbnet en 8-etagers Terminal 2 med en årlig kapacitet på 2.6 millioner passagerer – denne blev udvidet med 200,000 extra årlige passagerer i December 2013.

Forsinkelsen har givet regeringen mulighed for at opdatere drifts kriterierne og de har også set muligheden for at sætte mere ambitiøse mål for drifts tageren – i stedet for at bygge en ny Terminal 1 med 7 landingsbaner og et årligt passagerflow kapacitet på minimum 3 millioner passagerer, forlanger de nu at der bliver bygget en Terminal 3 og dermed bibeholde Terminal 1 som for nuværende hovedsageligt bliver brugt af lavprisselskaberne.

Kommentarer