(oversat af Google)

Schweiziske økonomiske vækst vil langsomt til 0,8% i 2019 og forblive under landets langsigtede gennemsnit næste år, OECD sagde i mandags, citerer stigende risici fra lave renter og internationale handelsspændinger.

En afmatning i den europæiske økonomi vil også veje på landet og reducere væksten fra 2,8% sidste år, organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling sagde i sin toårige undersøgelse af Schweiz.

OECD har reduceret sin prognose fra en vækstrate på 1% i juni.

For 2020 prognoser den schweiziske vækst på 1,4%, under det langsigtede gennemsnit på 1,7% og under den schweiziske regerings egen prognose for ekspansion på 1,7% næste år. Prognosen var en nedgradering fra sin maj prognose for en 1,5% vækstrate næste år.

“Den økonomiske vækst er bremset, men det sunde arbejdsmarked er stadig støtte indkomster og forbrug,” OECD-rapporten sagde.

“Men, risici for udsigterne er ved at opbygge. Pengepolitikken har været meget lempende, men lave renter er at tilføje til finansielle risici, “det tilføjet.

Schweiz ‘ lave rentesatser bidrog til farerne på boligmarkedet, hvor ejendomspriserne er steget, mens rente relaterede risici i finanssektoren er høje, siger den.

Den schweiziske National Bank har opretholdt en negativ rente på-0,75% i næsten fem år for at kontrollere en påskønnelse af den schweiziske franc, som skader landets eksportorienterede økonomi.

Landets banker har længe klaget over negative satser, siger de opfører sig som en ekstra afgift på deres aktiviteter. De betalte 1.700.000.000 schweiziske francs ($1.720.000.000) i afgifter på indskud i Centralbanken som følge af negative rater i de første ni måneder af 2019.

Pensionsfonde har også kritiseret foranstaltningen, siger lave satser såre deres evne til at tjene nok til at betale deres medlemmer.

OECD sagde, at når inflationen er stærkt stigende, bør Schweiz overveje at stramme pengepolitikken, samtidig med at der tages hensyn til valutakurs situationen.

SNB formand Thomas Jordan har gentagne gange sagt negative satser var afgørende for at tæmme franc styrke.

Faktisk SNB kan tage sin politik sats-en af de laveste i verden-endnu længere ind i negativt territorium, Jordan sagde i en weekend avisinterview.

Budgetoverskud i Schweiz kunne bruges til at øge udgifterne, OECD sagde, hvilket ville stimulere inflationen og tillade højere rentesatser.

Schweiz også nødt til at gøre mere for at forberede en aldrende befolkning byrden på pensionssystemet, OECD sagde.

Det foreslog at fastsætte den lovbestemte pensionsalder til 65 for begge køn som planlagt, gradvist at hæve den til 67 og derefter knytte den til den forventede levetid.

Barrierer for personer, der arbejder ud over pensionsalderen, bør også ophæves, herunder tilbyde mere uddannelse.

Kommentarer