Teslas aktiemarkedsvækst kan beskrives som uforskammet! Faktisk steg aktiekursen med 743% i løbet af hele 2020. Denne vækst blev ledsaget af et meget godt salg fra bilproducentens side med 499.550 solgte køretøjer eller 36% mere end året før. Den elektriske gigant mangler ikke ambitioner og har planer om at markedsføre et $25.000 køretøj inden for 3 år og producere 20 millioner køretøjer om året inden 2030.

Teslas succesrig år er ikke den eneste grund til, at vi har hørt om virksomheden. Dens optagelse i det prestigefyldte Wall Street-indeks, S&P 500, den 21. december sidste år gik ikke ubemærket hen, for siden da har bestanden fortsat vokset. En kendsgerning, der kan forklares, fordi ETF’erne, der kopierer indekset, skulle købe Tesla meget mere for at replikere det så godt som muligt.

3 uger efter integrationen i S&P 500 fortsætter Tesla med at nå rekordniveauer. Fredag den 8. januar lukkede bestanden et højeste niveau på $880 til stor glæde for sin administrerende direktør, Elon Musk. Den 49-årige canadiske forretningsmand er blevet verdens rigeste mand med en samlet formue på 188,5 milliarder dollars. Siden 1. januar 2020 er hans formue steget med 160 milliarder dollars, hvilket giver ham mulighed for at overgå Jeff Bezos, grundlæggeren af Amazon, for at finde sig på 2. plads på podiet med 187 milliarder dollars foran Bill Gates.

Afslutningsvis har året 2020 været mere end rentabelt for bilproducenten, dets fremskridt har efterladt ingen uberørt, men et spørgsmål i investorernes sind: er Tesla-aktien overvurderet?!

Kommentarer