(oversat fra engelsk af google)

BREXIT
Det var lidt af en kovending af Storbritanniens premierminister Theresa May da hun signalerede beredskab til at lade Brexit blive forsinket et par måneder ud over den 29. marts for at sikre, at Storbritannien ikke styrter uden for EU uden handelsaftale. En “meningsfuld” afstemning om arrangementet, hun forhandlede med Bruxelles, afholdes 12. marts i parlamentet.

Og i en anden kovending: Oppositionsleder Jeremy Corbyn har støttet en anden folkeafstemning – den første gang han har godkendt at give vælgerne mulighed for at skifte mening. Med intet tilbud ser Brexit mindre sandsynligt ud, har sterling indsendt to lige uger med en procent plus gevinster mod dollaren.

Så stiger rentestigningerne tilbage i ligningen? Markeder synes at synes det – 10-årige britiske statsobligationsrenter har steget 15 basispoint i den forløbne uge. Den britiske inflation er ved to års nedgang, selvom bankens politikere har set stigende inflationsforventninger – en undersøgelse viser dem på 5-årige højder. Også lønvæksten er den hurtigste inden for et årti og jobskabelsen er stærk, muligvis som virksomheder skærer maskiner indkøb før Brexit. Så penge markeder nu regner med, at der er en 62 procent chance for en renteforhøjelse inden udgangen af ??2019, op fra 30 procent i midten af ??februar. En anden kovending?

KINA
Han har gået væk fra en aftale med Nordkorea, men ingen mener alvorligt, at USAs præsident Donald Trump vil gå væk fra en handelsaftale med Kina, i betragtning af hvor meget der står på spil for verdens to største økonomier og deres ledere. Kinesiske aktiemarkeder fejrer begge – nyheden om en forsinkelse i højere amerikanske importtariffer og håber, at handelsforhandlinger vil bære frugt. Trumps økonomiske rådgiver Larry Kudlow har trods alt spottet “fantastiske” fremskridt på forhandlingerne.

For kinesiske markeder ser kalenderen for de kommende uger op travlt. Handel sideløbende – og et muligt møde mellem Trump og den kinesiske modpart Xi Jinping – Kinas parlament starter sit årsmøde den 5. marts. Vækstfremmende foranstaltninger som skattelettelser kan udbygges sammen med love for forbud mod tvungen teknologioverførsel og regeringens “indblanding” i udenlandsk forretningspraksis – en nik til dem, der anklager Beijing for intellektuel ejendomsdrift. Endelig vil vi få den seneste dataskive om Kinas eksport og import. Det skal vise, hvor meget skade, som USAs angreb har forårsaget indtil videre.

ECB
Der er spidsfuld spænding om udsigten til en anden runde af euroområdets stimulans forud for ECBs 7. marts-møde. De fleste forventer, at banken i det mindste slipper tips om, at billige banklån er overhængende; manglende evne til at gøre det kunne sætte europæiske bankbeholdninger og italienske statsobligationer i fyringslinjen.

Men det er også ved at skabe et interessant møde af andre grunde. ECB vil frigive økonomiske fremskrivninger, en dag efter, at OECD gør det. Nedadgående revisioner forekommer sandsynligt, da tyngde tyskerne kæmper og Italien er i recession. Men med de seneste indikatorer, der tyder på en vækstoptagelse senere i år, kan prognoserne give en klarere ide om ECBs læsning af økonomien.

Vejledningen om, at satser er på vent i løbet af sommeren, er usandsynligt, at det vil ændre sig, dømme efter bemærkninger fra kommende chefsøkonom Philip Lane og Bundesbankchef Jens Weidmann, som er en potentiel kandidat som næste ECB-chef. Investorer vil være på udkig efter enhver følelse af, hvor successionsspørgsmålet står. Kort sagt, der er store forventninger, og risikoen er, at de bliver skuffede.

FED
I februar-ansættelsesrapporten, der afholdes fredag ??den 8. marts, kunne man bekræfte Federal Reserve’s betydelige fleksibilitet for at være tålmodig med fremtidige renteforhøjelser. Den amerikanske økonomi fortsætter med at tilføje job, mens inflationen forbliver meget lav. Det tilføjede 304.000 ikke-gårdslønninger i den første måned i 2019, sammenlignet med konsensusforventninger på 165.000. Men her er gnidningen – den gennemsnitlige timelønning steg kun 0,1 procent i januar i december – den langsomme stigning siden oktober 2017. Det er vigtigt, fordi timelønnen ses som en vigtig inflationsmåler.

Fed’s januar-politiske erklæring bemærkede “dæmpet” inflationstryk. Mere nylig sagde Fed-embedsmænd, at mens det er tæt på at opfylde sine mål om fuld beskæftigelse og 2 procent inflation, viser stigende løn ikke tegn på oversættelse til prisstigninger.

Kommentarer