(oversat fra engelsk af Google)

 

AMERIKANSKE RENTER

 

Hvilket er det – vækst eller dystre? Med 10-årige amerikanske obligationsrenter under 3-måneders statsobligationsrenter for første gang på mere end et årti, er recessionen frygter hvirvlende. En omvendt udbyttekurve har efterhånden vist sig at være temmelig pålidelige forudsigere af amerikanske recessioner, når de længere daterede udbytter falder under kortere løbetider. Som følge heraf er nogle investorer travlt med at sætte penge bag væddemål, og Fed er gearet til rentenedsættelser.

 

Men der er mange, der scoff – de peger på en verdensøkonomi, der kolliderer sammen med et anstændigt klip, døvede centralbanker og virksomhedens indtjening, der stadig vokser, omend langsomt. Så mens statsobligationsrenter er nede på 30 basispoint i kvartalet er verdens bestande mere end 10 procent. Tilbagetagelses skeptikere kan også bemærke, at amerikanske aktier ikke er langt fra rekordhøjder, og kreditspreaderne har genvundet de fleste af deres december-tab.

 

Også, mens de seneste recession-diskussioner har fokuseret på inversioner af den 2-årige / 10-årige amerikanske kurve, har det ikke reageret hidtil. Fed-politikere, som f.eks. Stemmeberettigede John Williams, siger, at de ikke er bekymrede for recession i år eller det næste. Andre som James Bullard synes at være tilslutning til “denne gang er anderledes” argument, der antyder, at kurvens prædiktive magt er svækket.

 

Men politikere verden over har allerede taget hensyn til. ECB har antydet yderligere forsinkelser med nedsættelse af renten og ved at fastsætte rentesatser for at hjælpe banker; Andre centralbanker, fra New Zealand til Canada, tyder på sænkning af renteniveauet.

 

Slutningen af ??vejen?

 

Nej. Nej. Nej. Parlamentets koldt svar på premierminister Theresa Mays Brexit-aftale hidtil betyder, at måden om Storbritanniens udrejse fra EU – oprindeligt planlagt til 29. marts – er ukendt.

 

Bruxelles har ladet Storbritannien forsinke sin afrejse, mens maj kæmpede for at finde frem til en vej, men der er ringe begejstring i parlamentet eller befolkningen selv for den afskrækkede version af maj’s to gange besejrede aftale. Men lovgivere har også givet thumbs-down til en række andre ændringer, herunder tilbagekaldelse af Brexit, forsinkelse af det eller afholdelse af en ny folkeafstemning.

 

Afviste investorer har undgået pundet, men den deraf følgende mangel på handelsvolumen forværrer kun prisudsving. Spørgsmålet er nu, om de mest hårde konservative euroskeptikere og Nordirlands DUP, partiet, der støtter majsstyrelsen, nogensinde kan overbevises om at tage en exitaftale tilbage inden den nye 12. april-frist.

 

Hvis tilbagetrækningsaftalen på en eller anden måde skraber gennem, vil sterling sandsynligvis stige over $ 1,35. For øjeblikket vedbliver det dystre, hvis usandsynligt, det alternative scenario – en kaotisk no-deal-afgang – fortsat.

 

Optionsmarkederne er ikke optimistiske. Prisinvestorerne er villige til at betale for en måneds sterling beskyttelse – forsikring mod sterlingfald – er på højest siden folkeafstemningen i 2016 stemmer.

 

WORKIN ‘FOR A LIVIN’

 

USA fabrikkens vækst i beskæftigelsen var den svageste i februar siden sommeren 2017, men har stadig formået at udvide strekningen af ??månedlige gevinster til 19, den længste i næsten et kvart århundrede. Hvis, som forventet, rapporten fra fredagens marts lønseddel gør det 20 i træk – økonomer spurgte af Reuters forudsiger en stigning på 10.000 – det ville markere det længste uafbrudte produktionsudvidelseskapacitet i en generation, der matchede løbet fra januar 1983 til august 1984.

 

Men mens det er sammenligneligt i længden, ligger den nuværende fremstillingsrenæssance i form af samlede job skabt. Derefter tilføjede amerikanske fabrikker 1,34 millioner arbejdstagere, mere end tre gange de 417.000 nye job, siden den nuværende stribe begyndte i august 2017.jobdataene satte

 

For tidlige spor omøje på mandagens ISM Manufacturing Index. Dens beskæftigelseskomponent er tæt forbundet med Arbejdsministeriets produktionslønningsserie. ISM’s februar-læsning på fabrikkens beskæftigelse, på 52,3, var den svageste i mere end to år. Skulle det falde under 50, kan niveauet, der adskiller ekspansion fra sammentrækningen i ISM-serien, signalere en ende på fremstillingsaktivitetens lange løb. Den sidste gang ISM havde et sub-50 print var september 2016. Den måned skåret amerikanske fabrikker 3000 job.

 

HANDEL MED DET

 

En måned er gået siden USA og Kina savnede en indledende frist for at blive enige om en handelsaftale. De første møder mellem de to sider siden denne frist var tilsyneladende “konstruktive” og “produktive”; Nu er kinesisk vicepræsident Liu Han til at rejse til Washington for yderligere samtaler.

 

I mellemtiden er der dog tale om takster på kinesiske varer på 250 milliarder dollar, og det gør ondt – Kina og dets asiatiske naboer, der er knyttet til det gennem komplekse forsyningskæder. Marts Indkøbsforvaltere Indekserne forventes at vise en yderligere forværring af stemningen i hele regionen, og en anden kilde til pres er bekymringen for en recession i USA.

 

Den eneste ting, der forhindrer panik er håbet, at Beijing vil give tilstrækkelig stimulans til at kompensere for langsommere handel. Centralbankfolk omkring Asien er begyndt at udtale sig om rentenedsættelser, lettet i slutningen af ??Feds politikforstærkningskampagne. Men de kommende aktivitetsdata kan vise, hvor hurtigt de skal handle.

Kommentarer