(oversat fra engelsk af google)

DOLLAR JUGGERNAUT
Dollaren har zippet til næsten to års højder, hvilket efterlader mange ridser deres hoveder. For mange er det nede for tegn på, at den amerikanske økonomi snyder fremad, mens resten af ??verden mister damp. Efter alt, Wall Street er skarpt skalering nye toppe dag efter dag.

Glem ikke årsagen, effekten er skarp. Euroen har tumblet til 22-måneders nedgang i forhold til dollaren, og investorerne forbereder sig mere og køber muligheder for at beskytte mod yderligere ulemper. Emerging Market valutaer er også i smerte, med tyrkisk lira og argentinske peso begge stærkt svagere.

Nu skal amerikanske data forblive overraskende på bagsiden eller endda bare opfylde forventningerne. Den Internationale Valutafond ser amerikansk vækst på 2,3 procent i år. For Tyskland er prognosen 0,8 procent. Den amerikanske økonomis uhøflige helbred har givet anledning til spekulation, at Fed kan genoptage renteniveauet. Usandsynlig. Men som andre lande – Canada, Sverige og Australien er det seneste – hint på mere politisk lempelse, ser det ud til at være en måde dollaren kan gå på. Op.

FED: OP eller NED?
Wall Street er tæt på rekordhøjder, og der er tilbagegang i recessionen, som vi nævnt ovenfor, kan investorerne spørge sig selv, om Federal Reserve vil begynde at hæve satserne igen.

En sådan pivot er usandsynligt, efter at Fed har dræbt vækstrateforhøjelser på sit møde i marts. Og den seneste Reuters afstemmer alle, men sætter sig i seng, enhver risiko for satser vil gå op i denne konjunkturcyklus, da inflationen forbliver under Feds alarmtærskel, og ledigheden er den laveste i generationer.

Før marts-rate-pause-meddelelsen øges et overvældende antal økonomer, der er penciled i en eller flere i år. Men det er vendt. Et flertal af de undersøgte 22-24 april ser ingen yderligere stramning gennem december og mere læner sig mod et fald inden udgangen af ??næste år.

ØVRENDE TURNING
Kvartalsindtjeningen skulle være den værste i Europa i næsten tre år, men med en tredjedel af resultaterne ser tingene lidt rosier ud.

To tredjedele af virksomhedernes resultater har slået forventninger, og de peger på en vækst i indtjeningen på 4,5 procent fra år til år. Finans har leveret de største overraskelser, ifølge Barclays analyse.

Det kan bare vise, hvor lave forventninger var. Faktisk tager analytikere stadig en rød pen til deres estimater.

De seneste I / B / E / S-data fra Refinitiv viser, at analytikere i gennemsnit forventer, at indtjening pr. Aktie for STOXX 600 børsnoterede virksomheder falder med 4,2 procent. Det ville være deres værste kvartal siden 2016 og faldet kraftigt fra en anslået 3,4 procent bare en uge tidligere.

Disse estimater kan ende med at blive lidt for bearish, da indtjeningssæsonen fortsætter, og det tyder på, at Europa er på vej mod en corporate recession.

GSK og Reckitt Benckiser vil give markedet et glimt af markedet for forbrugerprodukter og udgifter til alt fra tandpasta, vaskepulver og paracetamol.

Venter på den gamle dame
Sterling har gået ind i doldrums i Brexits forsinkelse og uproduktive samtaler mellem den britiske regering og oppositionspartiet om en EU-tilbagekøbsaftale. Den genopståelige dollar har i mellemtiden taget 2 procent af pundet i april. Det er usandsynligt, at Bank of England vil kunne genoplive det på mødet den 2. maj.

På trods af solide detail- og jobdata for sent er det økonomiske billede dyster – 2019 er væksten sandsynligvis på omkring 1,2 procent, den svageste siden 2009 er investeringerne nede, og guvernør Mark Carney siger, at forretningssikkerhed er “gennem taget”.

Faktisk er forventningerne til en rentestigning blevet reduceret; Reuters afstemninger prognose satser vil ikke flytte til begyndelsen af ??2020, et kalenderkvartal senere end forventet en måned siden. Jakten på en ny guvernør til at erstatte Carney i oktober giver mere usikkerhed om blandingen.

Kommentarer