(oversat fra engelsk af google)

GBP – BoE holder satser
Banken i England forlod sidste uge uændret, men forventningerne er stadig for gradvise renteforhøjelser. Denne uge vidner BoE Guvernør Carney og andre MPC-medlemmer Cunliffe, Tenreyro og Saunders om den seneste inflationsrapport i Treasury Select Committee efter, at BoE holder satser. Forudsætningerne i inflationsrapporten ser nu ud til at være lidt optimistiske.

Banken sagde også i denne uge, at “den opfattede sandsynlighed for et ikke-forretningsmæssigt Brexit er steget”. BoE forventer fortsat moderat højere renter i de kommende år. Den konservative partiers lederskonkurrence er nu nede på Boris Johnson og Jeremy Hunt. Der vil være en række hustings over hele landet i de kommende uger. Partimedlemmer vælger den nye leder i ugen fra 22. juli. Johnson forbliver favorit til at blive den næste PM, selvom en forstyrrelse, der involverer sin partner på fredag, har dunket disse håb. Han har lovet at genforhandle Brexit-aftalen og har sagt en afgang fra EU den 31. oktober “yderst muligt”. EU fortsætter med at insistere på, at tilbagetrækningsaftalen ikke genåbnes, men der kan foretages ændringer af den ikke-bindende erklæring om det fremtidige forhold.

Forrige uge faldt hovedinflationen til 2,0% i maj fra 2,1%, mens detailhandlen også faldt i en anden måned. Erhvervs- og forbrugerundersøgelser for juni er højdepunkterne i denne uge. Markederne forventer et svagt fald i overskriften for forbrugertillid, med bekymringer over de økonomiske udsigter. ONS vil frigive en opdatering af BNP i 1. kvartal, som forventes uændret til 0,5%. Bank of England forudsiger for øjeblikket BNP-vækst i 2. kvartal at være flad.

EUR – EU-roller, der skal udfyldes

I sidste uge undlod EU’s ledere at nå til enighed om kandidater til nøgleroller, herunder formandskaberne for Europa-Kommissionen og ECB. Disse roller bliver ledige senere på året. Processen til at finde et kompromis kandidat til Kommissionens formand er påbegyndt, og der er blevet indkaldt et nødopmøde den 30. juni. Efter ECBs præsident Draghis bemærkninger om, at yderligere politisk lempelse kan være nødvendig, vil der fokuseres på data.

I sidste uge oplevede man små forbedringer inden for fremstilling og service af PMI’er, selv om fremstillingen stadig ikke viste vækst. I denne uge vil vi se euroområdets flash-CPI i juni. Vi forventer, at inflationen i euroområdet vil forblive på 1,2%, med højere kerneinflation modregnet af lavere energipriser. Selv om kerneinflationen har været volatil i de seneste måneder, ligger den langt under ECBs mål.

Den tyske IFO-erhvervsundersøgelse vil sandsynligvis vise en beskeden forbedring, selv om den stadig er svagere end sidste år. Europa-Kommissionen vil også frigive sin økonomiske sentimentundersøgelse, som sandsynligvis vil tyde på en svagere vækst.

USD – Trump opfylder Xi

Dovish signaler fra US Federal Reserve og ECB har bidraget til at mindske investorernes bekymringer om at intensivere globale handelsspændinger. Fed sendte en meddelelse om muligheden for et rentenedslag, som markederne forventer så tidligt som næste måned. Finansmarkederne vedhæfter for øjeblikket omkring 20% ??sandsynligheden for en 50bps Fed rentesænkning næste måned og mere end 50% chance for en ECB sænkning i september. USAs interesse vil sandsynligvis koncentrere sig om Fed-højttalere og personlige udgifter, herunder deflatoren, for maj.

G20-topmødet finder sted i Osaka fra fredag. USAs præsident Trump forventes at holde et “forlænget møde” med sin kinesiske modpart Xi på sidelinjen med det formål at genoptage handelsforhandlinger. Trump har tidligere truet med at indføre takster på hele kinesisk import, men har hidtil holdt af.

Blandt denne uges Fed-talere vil formand Powell drøfte de økonomiske udsigter og pengepolitikken. Flere andre stemmeberettigede medlemmer er også planlagt til at tale. Udgifterne forventes at være stort set i overensstemmelse med sidste uges detailhandelsrapport, som foreslog, at forbrugernes udgifter sandsynligvis vil give en større impuls til BNP i andet kvartal. Samlet vækst i BNP i 2. kvartal skal blødgøre fra første kvartal. Inflationen vil sandsynligvis forblive under 2%, hvilket gør det muligt for Fed at modvirke eventuelle negative risici for den amerikanske økonomiske aktivitet.

Kommentarer