(oversat fra engelsk af google)

GBP – PMIs langsomme vækst foreslået

I denne uge er Storbritanniens økonomiske kalender ret ret lys. Analytikere forventer, at juni-PMI’erne viser beskedne stigninger i alle tre sektorer.
Deres overordnede niveau vil sandsynligvis indikere en langsom samlet vækst i BNP. Produktionen dyppede under 50 i maj, men forventes at bevæge sig tilbage til 50. Tjenesten måles sandsynligvis ligge over 50 og i ekspansiv område, selvom Byggeri sandsynligvis stadig vil pege på sammentrækningsområde. Med en indikation af PMIs langsom vækst vil Bank of England penge- og udlånsdata give nogle beviser for udgiftsudviklingen. Det Forenede Kongeriges GfK forbrugertillid måle uventet faldt med tre point til -13 i juni.

En cross-party gruppe backbenchers gør endnu et forsøg på at blokere en ‘no deal’ Brexit. De har stillet et ændringsforslag til regeringsudgiftsregningen, der skal stemme om i morgen.
Dette ville benægte finansiering til nogle afdelinger, hvis premierministeren forsøgte at udløse en no-exit-exit fra EU uden parlamentarisk godkendelse. Den konservative ledelseskampagne fortsætter med hver kandidat, der byder på stemmer, senest med løfter om yderligere udgifter.

EUR – Emergency Summit undlader at gå i stykker

EU havde et katastrofemøde i går med det formål at beslutte, hvem der vil udfylde EU’s ledende stillinger. Topmødet afsluttedes uden aftale og med forhandlinger fortsatte ind i denne uge.

Det sjældne søndagstopmøde blev kaldt, fordi EU-ledere ikke var enige om kandidater til Kommissionens præsidentens arbejde og andre øverste stillinger: Det Europæiske Råds præsident (erstatter Donald Tusk), højtstående repræsentant for udenrigspolitikken, Parlamentets formand og Den Europæiske Centralbanks præsident.

USD – Trump holder af med nye takster

Der var meget fokus på G20-ledernes topmøde og et-til-et-møde mellem USAs præsident Trump og den kinesiske præsident Xi på lørdag. De to ledere gik ind for at holde fast på nye takster og fortsætte med handelsforhandlinger efter en række eskaleringer til deres nationer ‘tarifstrid truet med at forstyrre den globale økonomi. Trump foreslog, at han vil vende beslutningen om at forbyde amerikanske virksomheder at sælge produkter til kinesisk tech giant Huawei.

Konsekvenserne for den amerikanske økonomi i Trumps møde med Xi vil være en af ??de faktorer, som føderalbanken bliver nødt til at afveje, når man skal afgøre, om renten skal sænkes på det næste politiske møde. Da Fed har nævnt handelsspændinger som en af ??de negative risici for amerikansk økonomisk vækst, er det sandsynligt, at resultatet vil blive taget i betragtning. I det mindste nogle Fed-politikere kan se en positiv besked fra weekendens møde som en grund til at forsinke en satsen for nu.

Fed vil også være fokuseret på kommende økonomiske data. Selvom denne uge inkluderer 4. juli-ferien, forbliver den amerikanske datakalender travlt. Fredagens arbejdsmarkedsrapport vil blive overvåget særligt tæt. Markederne forventer en stigning i beskæftigelsesvækst i juni, med en stigning på omkring 200.000 efter sidste måneds skuffende stigning på 75.000. Arbejdsløsheden vil sandsynligvis holde ved en 50-årig lav på 3,6%, og der er sandsynligvis en beskeden afhentning i lønvæksten.

Kommentarer