(oversat fra engelsk af google)

HANDELSKRIG

Det har været et velkendt mønster i den kinesiske U.S.-handelskrig siden 2018. Bekæmpende tweets fra Donald Trump, samtaler på højt niveau mellem de to sider, en ustabilitet, flere toldsatser og modtariffer og derefter forsonende meddelelser.

Denne gang var det Trumps tur til et overraskende skridt og hævede indsatsen i denne virkelige verdensversion af pokerspelet. Kina sagde derefter hurtigt, at det bliver nødt til at træffe modforanstaltninger.

Globale aktie- og råvaremarkeder dykker dybt ned i det røde med investorer, der er skeptiske over chancerne for succes for Trumps gamble og skrumper efter dækning i traditionelle havne som topvurderede statsobligationer, schweiziske franc og Japans yen. Benchmark-obligationsrenterne er faldet, og hele den tyske regerings låntagningshorisont er nu ud til 30 år på negativt territorium for første gang.

Kinesiske frø- og fødevarevirksomhedsaktier og sjældne jordfirmaer stiger, da de forventer, at Beijing ikke vil købe mere fra USA. U.S. producent af sko, beklædning og forbrugsvarer stønner af potentielle stigninger i inputpriserne samt hits på efterspørgslen efter deres eksport og skader på deres forsyningskæder.

Spørgsmålet om, hvem der lider mest af en handelskrig, har ingen lige svar. Mange regner med, at ingen vinder. Feds rentenedsættelse denne uge kan muligvis hjælpe med at lette produktionssmerterne i De Forenede Stater, men dollaren er steget mod yuanen siden og vil opveje det for amerikanske virksomheder. Kina har gjort en meget mere målrettet finanspolitisk og monetær lempelse, kan lettere købe amerikansk import fra andre steder og har også evnen til at påføre amerikanske råvaresektorer og landbrugssektorer, der støtter et Trump-formandskab, smerter.

Handelsdata fra Kina på torsdag vil sandsynligvis styrke en tendens med faldende eksport og import, sidstnævnte er også en funktion af at bremse investeringerne og efterspørgslen derhjemme. Dets handelsoverskud med USA er også steget. Væksten kan være i det svageste tempo i 27 år, men udenlandske investorinstrømme til Kina antyder, at der endnu ikke er nogen håndsvingning.

BOND BONANZA

Investorer kan ikke få nok af amerikanske statskasser i disse dage, og det er en god nyhed for den kommende auktion på 84 milliarder dollars ny gæld. U.S. Treasury Department er på udkig efter at sælge $ 38 milliarder dollars til 3-årige sedler, 27 milliarder dollars af 10-årige sedler og 19 milliarder dollars til 30-årige obligationer mellem 6. august og 8. august.

Appetit forekommer umættelig for amerikanske statskasser efter den amerikanske centralbanks første rentesænkning i mere end et årti og præsident Trumps tilskyndelse torsdag til at udvide tolden til i det væsentlige al kinesisk import, der eskalerer en handelskonflikt, der nu er klar til yderligere at ramme amerikanske forbrugere og virksomheder .
Og med Trump og Kongressen, der havde indgået en aftale om en to-årig forlængelse af gældsgrænsen i juli, er en anden hindring ude af vejen.

Trumps toldkurvekugle til Fed så markederne straks pris i chancer for, at politikere muligvis bliver nødt til at sænke renten mere aggressivt. U.S. 10-årige statsrenter rørte ved 1.832% i kølvandet på Trumps toldbevægelse. Det massive fald i benchmarkudbytter markerede deres laveste niveau siden 9. november 2016 – dagen efter Trumps overraskende præsidentgevinst. Trediveårsudbytte ramte 2.368%, det laveste siden oktober 2016.

Med et rødt flag af recession fremad, er den omvendte amerikanske statskasse afkastkurve mellem 3 måneder og 10 år faldet dybere ned på negativt territorium siden den seneste Trump-toldtrussel – faldet til tæt på 12-års lavet på minus 26 basispoint, der blev sat tidligere år.

FOLG FEDET?
Norges centralbanker, New Zealand, Australien, Indien, Filippinerne og Thailand afholder alle rentemøder i næste uge og er varme på hælene efter den første sænkning af U.S.-renter på over et årti, handling er næsten garanteret.

Nogle vil se på at følge efter. New Zealand forventes at trimme yderligere 25 basispoint fra sin hovedrente på 1,50%, og der er uden for væddemål, som Australien endda kan gøre det til tre nedskæringer i række, der allerede har faldt låneomkostninger ned til 1%.

Indien forventes også at foretage sin fjerde nedskæring i året, da væksten fortsætter med at aftage der, og mens Thailand ikke forventes at bevæge sig styrken i baht, skaber det klart bekymringer igen.

Så er der det tidligere Norge. Spørgsmålet der er, om det indstiller en renteforhøjelse i september. Det har flirtet med ideen i flere måneder, men det kan beslutte, at nu måske ikke er det bedste tidspunkt at gøre det. Hvis det er tilfældet, bliver det nødt til at massere sin meddelelse i overensstemmelse hermed.

En fortælling om to økonomier
Det vil være travlt i Europa i næste uge med en blitz af data, der spænder fra opdaterede eurozone juli-tjenester PMI’er og HSBC-resultater på mandag, tyske industrivirksomheder, output tirsdag og onsdag og ThyssenKrupp (TKAG.DE) og Adidas (ADSGn.DE) resultater på torsdag, der skulle vise, hvordan europæiske forbrugere og industrielle tegnebøger har holdt op.

Det kommer efter, at to øverste tyske firmaer tilbød et øjebliksbillede af euroområdets flaggningsøkonomi denne uge: Industriel tungvægt Siemens (SIEGn.DE) sluttede sig til et kor, der advarede om svagere efterspørgsel efter bildele og andre produkter, der fremhævede, hvordan regionens produktionsrecession sender ryster gennem virksomhedens hjerteland.

Advarslerne kom, da data viste, at produktionen i eurozonen er aftaget i sin stejleste hastighed siden slutningen af ??2012 i juli, da Kinas afmatning og eskalerende globale handelsspænding bider.

I modsætning hertil har resultater fra Europas største e-handelsmodeforhandler Zalando (ZALG.DE), den britiske detailhandler Next (NXT.L) og sportsbeklædningsgruppen Puma (PUMG.DE) ikke vist nogen større båndstramning på hovedgaden eller online. Torsdag tiltrådte Zalando sin overskudsudsigt efter et stort spring i besøg på sin hjemmeside.

Dette antyder, at forbrugerudgifter kan hjælpe regionen med at afværge en erhvervskonjunktur i 2. kvartal. Det giver også en anden sjælden stråle af håb om, at husholdningens udgifter kan hjælpe med at fremskynde regionens økonomi med et lille tegn på, at fabrikker vil bremse gearene når som helst snart.

IKKE SÅ STERLING

Dykningen i det britiske pund de seneste dage leverede investorer en dosis af, hvad der måtte ske, hvis markedets værste frygt for Brexit – en uordenende, forstyrrende pause fra EU i oktober – skulle ske.

Sterling gik ned til en 30-måneders lavpris mod dollaren, under $ 1,21 GBP = D3 og faldt ned 2,2% på mindre end en uge, da fondsforvaltere, industriledere og Bank of England guvernør Mark Carney alle stilede op for at advare om hit til hit økonomi af en no-deal Brexit under den nye premierminister Boris Johnson.

Ugen skulle give en vis indsigt i, hvordan økonomien holder sig midt i den politiske usikkerhed: Mandag offentliggør indkøbsledersindeks for Storbritanniens vigtigste servicesektor for juli, hvor en Reuters-undersøgelse forudser en læsning på 50,2, næsten over linjen 50, der adskiller vækst fra sammentrækning.

Fredag ??ser udgivelsen af ??data om bruttonationalproduktet i juni. Økonomer forudser 0,1% vækstrate måned til måned og 1,2% i forhold til året før, ned fra 1,5% i maj. Den industrielle produktion forventes at være faldet, ligesom fremstillingen er.

Nogle forventer, at økonomien kan være faldet i andet kvartal, mens BoE på torsdag sænkede sine vækstprognoser for dette år og det næste.
Pundets formuer forbliver forladt med Brexit-usikkerheden, men hvis økonomiens nedgang skulle vise sig at være værre end frygtet, kan du forvente flere tab for den britiske valuta.

Kommentarer