(oversat fra engelsk af Google)

Tyskland

Frygt for en stor nedgang i eurozone-kraftstationen Tyskland voksede denne uge efter ”uhyggelige” industriproduktionstal for juni og rapporter, der skyldes den kommende uge, der vil holde disse bekymringer op til lyset.

Onsdag frigives kvartalsvise data for bruttonationalproduktet for både Tyskland og den bredere eurozone. Konsensusprognosen fra Reuters ‘meningsmåling er, at BNP i euroområdet steg 0,2% i andet kvartal, men i Tyskland – blokens største økonomi – forventes det, at det er skrumpet 0,1%.

Obligationsmarkeder frygter bestemt det værste. Ti-årige fonde giver et rekordlavt niveau på næsten -0,60%. Hele den tyske regerings afkastkurve ud til 30 år er nu under nul. Investorer hæver røde flag om en recession i eurozonen og en genoptagelse af opkøb af Den Europæiske Centralbanks obligationer, da den eskalerende amerikanske og Kina handelskrig ramte eksportørerne.

Markeder er meget opmærksomme på tegn Tyskland og andre regeringer vil bruge sådanne billige lånerenter til at understøtte deres centralbankers reflektionspolitik. En rapport i denne uge om, at Tyskland muligvis skulle udstede ny gæld til finansiering af klimabeskyttelse, forårsagede en kort stigning højere i bundudbytter og euro.

USA
Efter en eskalering af handels-række i USA-Kina udløste en af ??de mest ustabile uger af året for de amerikanske aktie- og obligationsmarkeder, fokuserer investorerne på den amerikanske økonomis evne til at absorbere en toldkrig med nogle kritiske sundhedscheck torsdag.

Allerede ringes der alarmklokker: 30-årige renter i USA flirter med rekordlave, og præmien for tre måneders statsobligationsrenter over 10-årige Treasury-renter – en nøje overvåget amerikansk recession-indikator – sprang til det højeste siden marts 2007. Nogle analytikere ser nu mere end 50% chance for, at den længste nogensinde økonomiske udvidelse i USA kunne glide ind i en recession inden for 12 måneder. PIMCO, en af ??verdens største obligationsinvestorer, talte om muligheden for negative statsrenter.
U.S. juli-forbrugerprisinflation, som skyldes tirsdag, har været tæmmet i de seneste år og konsekvent under Federal Reserve’s 2% -mål. Fed-formand Jerome Powell sagde, at det stærke bånd mellem arbejdsløshed og inflation blev brudt for 20 år siden, og forholdet “er blevet svagere og svagere og svagere.”

Men markedsovervågere er på udkig efter data fra torsdag: juli detailsalg, industriproduktion, august Philadelphia Fed-indekset og NAHB-boligmarkedsindikatoren kommer. Det samme gælder ugentlige arbejdsløse numre og TIC-dataopdateringen i juni om opdelingen af ??statsejer

Et kvartalsnedsættelse på Feds næste møde den 18. september er nu næsten fuldt prissat. Markederne ser en chance i fire af et større rentenedsættelse på 50 basispoint næste måned.

Kina
Det, der syntes som en mindre svær i Kinas valuta, er blevet en stor aftale for de finansielle markeder. Mange frygter, at det kan være begyndelsen på en kinesisk konkurrencedygtig devaluering som reaktion på amerikanske toldtrusler, som igen kan udløse en valutakrig, der kan tvinge andre regionale centralbanker til at skære ned i renten. Flytningen udløste også frisk tvivl om, at en aftale i U.S.-Sinos handelskrig nogensinde vil blive gjort.

Den 2-plus-noget-procent glider i den stærkt styrede yuan har skubbet den til 2008 laveste og til den svagere side af 7 pr. Dollar. Beijing siger, at det kun lader markedskræfterne drive yuanen og ikke våben valutaen, og har gjort sit bedste gennem åbne markedsoperationer for at indeholde flytningen. Kinesiske handelsdata viste, at Beijing med faldende import og eksport har brug for en svagere valuta for at støtte dens økonomi.

Ikke desto mindre har yuanens fald set skræmmende udsigter i gang: mere geopolitiske og erhvervsbrud og trusler mellem verdens to største økonomier. Dette bekræftes i faldende aktier og obligationsrenter, rullende valutaer på nye markeder og en flyvning til sikkerheden for dollars, guld, bitcoin og yen.

Markeder ser frem og tilbage mellem Washington og Beijing, beskyldninger om valutamanipulation plus det stigende pres på Fed for at sænke renten igen. Derudover er der spørgsmålet om, hvordan Beijing vil styre forventningerne omkring sin valuta, så det ikke fremkalder en flugt af indenlandsk og udenlandsk kapital.

Renter
Markederne rutede efter en eskalering i USA-Kina handelskrig markerede nye milepæle for mange aktiver, og statsobligationer var ingen undtagelse.

Da investorer stakede sig ind i sikker havneværdier, ramte Tysklands 30-årige obligationsrente et rekordlavt niveau, Irlands 10-årige obligationsrente blev negativ, og Holland blev den seneste til at tilslutte sig den voksende klub af lande med hele rentekurver drukne i under- nul territorium.

Fordampningen af ??det globale afkast presser investorer yderligere ud af modenhedspektret. Østrigs 100-årige obligation er steget med omkring 63% årligt til dato med et lodret prisoversigt, der hiver tilbage til lignende stigninger i cryptocurrencies og tech-aktier.

Østrigs århundredeobligation fremhæver kun en bredere tendens: afkastet på Bloomberg Barclays Multiverse-indekset for globale obligationer med løbetider på syv til 10 år ramte et rekordlavt niveau på 1,44% denne uge.

At gå “længe” U.S. Treasury har vist sig, som fondsforvaltere mener er den “mest overfyldte handel” i to måneder lige i en Bank of America Merrill Lynch-undersøgelse. Det kan vise sig at være en dårlig omen – aktiver, der kaldes ”mest overfyldte”, synker normalt kort efterpå. Tid til, at en boble springer?

Argentina
Argentina går til afstemningerne til primærvalget på søndag i det, der ses som en klædeprøve til oktober’s nationale afstemning og en kæmpe folkeafstemning om sparepolitikken for den højre-sidstnævnte præsident Mauricio Macri.

Vælgerne vælger blandt 10 præsidentkandidater, men de vigtigste politiske partier har allerede etableret deres, så primærerne, kendt som PASO, bør afsløre, om den stramspændte Macri har et seriøst håb om at fange sin vigtigste rival, den moderate peronist Alberto Fernandez .

Fernandez, hvis løbende makker er populistisk eks-leder Cristina Fernandez de Kirchner, har tappet på offentlighedens vrede over den økonomiske smerter, der er skabt. Men markederne er bekymrede for, at de kunne begynde at sprænge budgettet igen og bringe IMF-støtten i fare, hvilket er mere eller mindre det eneste, der holder landet flydende.

Det betyder, at et forholdsvis tæt resultat på søndag sandsynligvis vil udløse en demonstration på Argentinas valuta- og obligationsmarkeder. En stor Fernandez-visning kunne gøre det modsatte. Det er et stort øjeblik for investorer, der stadig er overvægtige argentinske aktiver.

Kommentarer