FED MØDER OG TRUMP TWEETS

Investorer rundt om i verden er afstivning for en anden sats skåret fra den amerikanske Federal Reserve på sin politik-indstilling føderale åbne marked udvalg på September 17-18.

Fed stol Jerome Powell for nylig sagde, at Centralbanken forblev forpligtet til at holde den amerikanske økonomiske ekspansion i gang, signalering han og hans kolleger er tilbøjelige til at skære renten i 2020. Men alligevel har præsident Donald Trump gjort livet lidt sværere for Powell.

Trump igen rakket fed efter en europæisk Central Bank sats skåret torsdag, der sendte euroen lavere, tweeting ECB var “efterfølgende” i “afskrivning af euroen mod den meget stærke dollar, såre amerikanske eksport” mens fed “sidder, og sidder, og sidder.”

Powell anerkendte “en række synspunkter” blandt politikere; hans omhyggelige formulering afspejler en opdeling i den amerikanske centralbank om, hvordan man bedst reagerer på en økonomi, hvor arbejdsmarkedet og forbrugernes udgifter holder op, men handelsmæssige spændinger mellem Beijing og Washington, Storbritanniens muligvis rodet exit fra EU , og en bred global afmatning udgør en risiko.

Fed cut satser for første gang i mere end et årti i juli. Markedspris fastsættelse tyder på, at investorerne forventer en anden kvart point reduktion i næste uge.

SUPER TORSDAG

Efter den Europæiske Centralbanks bazooka, vente på at se, hvad budskabet er fra andre central banker. Fed selvfølgelig vil skære satserne ved en kvart point på onsdag. Men torsdag bringer politiske møder i Japan, Storbritannien, Norge og Schweiz.

Bank of Japan, kilder siger, vil drøfte yderligere lempelser; Det kan endda beslutte at handle for at afværge yderligere økonomiske smerter, en tredjedel af analytikere i en Reuters meningsmåling forudsige. Kommende handels-og inflations data bør vise Japans eksport afmatning og inflation ved to års nedture. Men dens dilemma er den samme som andre steder: hvordan man injicerer stimulus uden at såre bankerne yderligere, og hvordan man kan gøre det effektivt.

Schweiz, med en-0,75% rente, er stille indtil videre om udsigten til at efterligne ECB lempelse, men vil være bekymret over franc ‘ s stigning til to-årige højder versus euroen. På den anden side, den ubarmhjertige stigning i SNB “sight indlån” er næppe holdbar: disse er på næsten 600.000.000.000 francs som SNB intervenerer til Tamp ned franc.

Brexit skyer Bank of Englands strategi, men Norge, en af meget få centralbanker stadig presser på med sats stigninger, kunne vandre igen på September 19. Men med lempelse indsamling damp rundt omkring, er det meget sandsynligt, at markere slutningen af sin stramning cyklus.

Der er også spænding på nye markeder, hvor Brasilien forventes at skære 50 bps på onsdag. Sydafrikas Centralbank mødes også på torsdag, men forventes ikke at flytte. Men i disse dage, du aldrig vide.

FORSONING, OMFORDELING

De finansielle markeder var hurtige til at beslaglægge de seneste forsonende budskaber og foranstaltninger mellem Beijing og Washington som et lovende tegn på en nært forestående aftale i den langvarige handelskrig. Men det kan være lige så meget et symptom på træthed fra de ikke-reterende tweets og retorter, som ægte optimisme.

En Reuters meningsmåling af 60 økonomer viser 80% af dem forventer relationer mellem Beijing og Trump administration til at forværres eller i bedste fald holde steady indtil slutningen-2020.

Ugen så Beijing fritage nogle landbrugsprodukter fra yderligere takster på amerikanske varer og Trump forsinke en takstforhøjelse på visse kinesiske varer med to uger. Junior amerikanske og kinesiske embedsmænd mødes i den kommende uge efterfulgt af samtaler mellem Senior handel forhandlere i begyndelsen af oktober.

I mellemtiden har IMF udsendt frygtelige advarsler om et fald i den globale økonomiske vækst næste år. Kinas naboer ser vækstrater glide som deres eksport til fastlandet sammenbrud.

Nogle er på udkig efter upsides: Vietnam har været begunstiget af virksomheder, der søger at flytte eller ændre handelsruter. Thailand netop annonceret en pakke af skattemæssige incitamenter, investerings zoner og ny lovgivning, der ville trække i virksomheder fra Kina, Japan, Taiwan og Sydkorea. Men hvis spændingerne er skrumpende i World Trade pie, kan enhver fest i Sydøstasien være kortvarig.

Kina rapporterer også industriel produktion og retails salgsdata for august på mandag.

BREXIT-KAMPE

Storbritanniens uendelige Brexit drama er sat til at nå feber pitch igen-denne gang i landets øverste domstol.

Premierminister Boris Johnson vil anfægte en afgørelse fra Skotlands højeste appeldomstol om, at hans beslutning om at suspendere, eller prorogue, Parlamentet i fem uger var ulovlig og bør annulleres. Gina Miller vil appellere en afvisning af hendes udfordring for en retslig gennemgang af Johnsons beslutning om at prorogue Parlamentet. Begge sager er planlagt til at blive hørt af Storbritannien højesteret tirsdag.

Prorogisering af Parlamentet indtil oktober 14 blev af de fleste betragtet som et taktisk træk fra Johnson for at sikre, at han opretholder en stærk forhandlings hånd med Bruxelles.

Johnson ønskede at vise, at han kan levere et No-Deal Brexit på okt. 31. De fleste investorer troede ham, sende pund markant lavere i starten af måneden, til niveauer ikke set siden 1985 i begyndelsen af september.

Men tabellerne synes at have vendt sig til nu: Parlamentet formåede at vedtage en lov, der tvinger Johnson til at forlænge Brexit, hvis en aftale ikke er nået af okt. 19. Erhvervsdrivende siger, at dette har afgjort reduceret sandsynligheden for en No-Deal Brexit på Oktober 31, selv om risiciene ved en No-Deal Brexit ned ad vejen var stadig høj.

NEMME ELSKERE

Hvis fed går stort med sin sats skåret på onsdag stedet at være vil sandsynligvis være de mere risikobetonede dele af verden, der stadig har renter, du kan se med det blotte øje.

Lave priser i USA og sub-nul i Kerneeuropa og Japan betyder højt forrentede obligationer fra steder som Tyrkiet, Ukraine, Ecuador, Egypten, Brasilien eller dele af Afrika syd for Sahara ser endnu mere attraktive.

Der er en catch-up faktor i spil også. August var en Torrid måned for disse landes aktiver. Argentinas afmatning i krisen gjorde det værre naturligvis, men den manglende præstation mellem højtydende nye marked statsgæld, og at de sikrere “investment grade” (IG) nye markeds lande, var en af de mest alvorlige nogensinde-omtrent-3% afkast versus + 3% for IG nye markeder gæld.

Tyrkiets Jumbo sats cut i denne uge hjalp hastighed, at indhente processen, men en due-bombe fra fed på onsdag samt en stor Chop fra Brasilien og mere beroligende handelskrig lyde vil alle hjælpe det langs pænt.

Kommentarer