(oversat af Google translate)

BEHØVER IKKE NOGEN VÆGGE OMKRING MIG

9. november markerer 30 år siden Berlin muren faldt-en begivenhed mange ser som start pistol for den seneste bølge af globalisering. Det har været tre årtier med handel og politisk liberalisering og en gylden tidsalder for finansiel globalisering. Det var en periode, hvor uhæmmet grænseoverskridende investeringer og blomstrende handel trak hundreder af millioner af mennesker ud af fattigdom, MSCI globale egenkapital indeks næsten firdoblet i værdi og verdens vækst steg fra 1990 ‘ ernes gennemsnit på 3,1% til næsten 4,0% af 2009.

Men globaliserings bølgen har måske været en knibe.

Markeds bommen i slutningen af 1990 ‘ erne og 2000 ‘ erne, og den skøre bank overdrivelser de udfostrede, kulminerede i 2008 crash, hvis virkninger stadig dvæle. Stigende ulighed har ført til valg tilbageslag, der bringer os trumf og hans handelskrige, Brexit og endelig et væld af populistiske, illiberale politiske bevægelser og “stærke mænd”, som alle er ivrige efter nationalisme snarere end grænseoverskridende samarbejde.

Hvis denne frist på 30 år virkelig slutter, bør verdensmarkederne så være bange? Det er en $80.000.000.000.000 globale BNP spørgsmål. Er den meget betrængte  fredsdividende talt om i 1990 om at blive pisket væk? Valg i USA, Storbritannien og andre steder kan meget vel diktere vejen herfra.

-Byg ikke Berlin-stil mur mellem Rusland og vest-Gorbatjov-Demokrater Warren og Sanders ønsker formueskat; økonomer forklare, hvordan det virker-tredive år efter det faldt, Berlin muren stadig deler tyskere.

HIT OG MISS, AMERIKA OG EUROPA

Det er et tæt opkald, men for S & P500, den tredje 2019 kvartal kunne bringe den første kvartalsvise år-over-år indtjening nedgang siden 2016.

Trods saftige beats fra sværvægtere Apple og Facebook, forventes indtjeningen at have faldet 0,8%, ifølge IBES Refinitiv. Det er bedre end tidligere prognoser-en måned siden, en 2,2% nedgang blev forudsagt. Husk også, at Q1 og Q2 estimater startede  negativt, men  endte positivt. Så kommende rapporter ved navne som Occidental Petroleum, CVS Health, Qualcomm og Walt Disney Co. kan godt bevæge nålen på tværs af linjen.

Ikke et sådant håb for Europa. Den STOXX indekset er at se den værste kvartalsvise indtjening i mere end tre år, Refinitiv  siger. Det forventer Q3 indtjening til at falde 8,4%, den største kvartalsvise fald siden midten af 2016.

Også, at de europæiske virksomheder til at rapportere indtil videre, 59,3% overskredet analytiker estimater. Den amerikanske tal er 75%.

NEGATIVE VIBES

Sydafrika er på vej gennem en betydningsfuld tid-dens rugby hold sat på en funklende display for at vinde VM for første gang siden 2007, og dens regering har undsluppet at miste investeringen grade kreditværdighed det har holdt i næsten 20 år.

Denne rating har givet Sydafrika rigelige udenlandske investeringer og lave låneomkostninger. Men dens medlemskab af klubben ville være endt på fredag, hvis Moody’s havde besluttet at slutte sig til de to andre store kreditvurderingsbureauer i at underskrive regeringens Baa3 rating til ‘ junk ‘.

En umiddelbar nedgradering var mulig, men usandsynlig, trods finans minister Tito Mboweni nylige budget Bombshell prognoser et stort budgetunderskud og ballooning gæld. Moody’s har stadig vælge en negativ vurdering, men snarere sætte Sydafrika på CreditWatch negative, en holdning, der varsler en nedgradering inden for 90 dage, det blot skåret udsigterne til negative ‘.

Tab af investeringsgrad ville have rejst låneomkostninger og førte til Sydafrikas udslyngning fra Elite World Government Bond Index (WGBI). Goldman Sachs anslår, at dette ville udløse omkring $15.000.000.000 i investerings udstrømning.

Men udsigterne nedgradering giver Sydafrika op til 18 måneder til at sætte sit hus i orden. Det-og selvfølgelig en rugby sejr-var formentlig, hvad mboweni håber på før weekenden, og indtil videre  hans bønner er blevet besvaret.-Sydafrika seler til dystre moody’s anmeldelse efter budget Bombshell-Sydafrika ser budgetunderskud og gæld skyhøje som økonomi flag-rugby-powerpackede  Sydafrika dominerer rasende England for at vinde Third World Cup.

BREXIT og BoE

Sats cut eller sats Rise-det er spørgsmålet Bank of England-Watchers har været forvirrende over. Bank politiske beslutningstagere har undertiden argumenteret for en rente nedskæring til at udligne Brexit-forbundet økonomisk svaghed og på andre tidspunkter advaret en sats stigning kan være påkrævet som valuta svaghed risikerer at gnide inflation.

Den største ændring på BoE-mødet kunne dog på torsdag være rebranding af den 20-årige inflations rapport som den pengepolitiske rapport. Det vil fokusere på prognoser og ad hoc-analyser i stedet for blot at revidere det foregående kvartal.

Politik satser bør forblive på 0,75%,  med ringe chance for, at RBNZ kommentarer fra politikere Michael Saunders og  gertjan  vlieghe  vil udmønte sig i en sats cut stemme.

Men BoE har været kantning væk fra langsigtet vejledning, at satserne er på en opadgående vej, bemærke i september, at dette hængede på Brexit og den globale økonomi picking up. Saunders har sagt siden da BoE ikke kan vente på ubestemt tid for Brexit usikkerhed at løfte, og at den økonomiske afmatning styrker sagen for lempelse politik.

For nu, politikere synes glade for at sidde på deres hænder, givet den Dec. 12 snap valg og en ny januar 31 Brexit deadline. Også, regeringen lover et forbrug boost, at BoE estimater vil tilføje 0,4% til BNP i de næste par år.

På den anden side, hvis oppositionen vinder magten, kan Brexit blive forsinket eller endda tilbagekaldt, hvilket reducerer behovet for at skære.

Nogle politikere tvivler på en sats cut ville gøre meget godt alligevel. Viceguvernør Dave Ramsden frygter, at afmatningen skader økonomiens produktive kapacitet, så lavere rentesatser er mere tilbøjelige til at øge inflationen end løfte væksten. -Brexit og valg vil holde Bank of England spille venter spil.

INGEN CHILE FOR GAMLE MÆND

Enhver optimisme om, at Kina og USA vil bilægge deres handels forskelle i denne måned, er blevet doused. Og ikke blot fordi Chile kaldte november 16-17 Asien-Stillehavs topmødet, hvor den første fase af den bilaterale Sino-U. S. Trade Deal skulle underskrives. U.S. Secretary of State Mike Pompeo har optrappet verbale angreb på Kina og Beijing udtrykker tvivl om, at mangeårige problemer med Washington kan løses.

Med handelskrigen nu næsten to år gammel, kommende data fra Kina, Malaysia og Taiwan bør understrege forværringen af den globale efterspørgsel. Undersøgelser, der viser kinesisk eksport i en krise, har ikke efterladt meget håb om positive overraskelser.

I mellemtiden har kommunistpartiets 4-dages plenum pakket ind med lidt synlighed om, hvad planerne er for at tackle virkningerne af handelskrigen, fødevare inflation og prodemokratiske spændinger i Hongkong. -Pompeo siger USA skal konfrontere Kinas kommunistiske parti-skrottet Chile APEC topmøde kaster op ny forhindring for USA-Kina Trade Deal-kinesisk ledelse siger, at det vil sikre Hongkongs stabilitet, velstand.

Kommentarer