REPO RUCKUS?

Den pludselige stress i amerikanske dollarfinansiering markeder i de seneste dage har spooked folk ved at omrøring erindringer om 2008 krise. En himmelflugt repo sats-det vigtigste mål for likviditet i det globale banksystem-og et spring i den amerikanske Federal reserve’s Target rente til niveauer, der ikke set siden 2008 tvang New York fodret til at intervenere fire gange for at opretholde fed midler sats i 1,75%-2,0% RA Nsæ.

Det er endnu uklart, om trykken var en engangs-, udløst af tekniske spørgsmål såsom Treasury løbetider og skattebetalinger, eller hvis der er et systemisk problem venter på at rullen globale markeder.

Indtil videre er der ingen tegn på afsmittende oversøiske, men investorerne er på vagt for eventuelle advarselssignaler, i betragtning af dollarens dominans i grænseoverskridende handel og investeringer. For eksempel, Cross Currency euro-dollar swaps, effektivt en afspejling af dollarfinansiering omkostninger for offshore investorer, er intetsteds i nærheden af niveauer set selv under sidste oktober ‘s selloff, endsige under 2011 euro gældskrise. Dette er, hvor ikke-amerikanske banker ville gå til kilde dollar likviditet, hvis de befinder sig lukket ud af amerikanske pengemarkeder.

Hvis repo kaos fortsætter i de kommende dage, offshore markeder er tilbøjelige til at begynde at føle varmen. Se denne plads.

OG SÅ VAR DER INGEN…

Efter U.S. fed anden “forsikring” sats cut af 2019, embedsmænds median rate prognoser hint på ikke flere nedskæringer i år. Skiftet er kommet som et chok givet forventninger forud for fed møde var for flere flere nedskæringer til at indeholde virkningen af amerikanske præsident Donald Trumps tarif taktiske med Kina.

Fed dommere den amerikanske økonomi kan komme på fint uden yderligere kortsigtede stimulus. Kommende data kan vise os, om denne opfattelse er korrekt, eller hvis, i formand Jerome Powells ord, “en mere omfattende sekvens af sats nedskæringer kunne være passende”.

August varige varer ordrer vil kaste lys over, om handelskrigen er underminerer erhvervslivet investeringer. Ordrer på varer som fly og brødristere ses at være faldet 1% efter stigende 2% i juli. Af stor interesse vil være ordrer for ikke-forsvarsmateriel, bortset fra fly-en nøje overvåget proxy for virksomhedens udgifter planer, der steg 0,4% sidste måned, selv som forsendelser bogført den største fald siden oktober 2016. Kernekapital goder forsendelser bruges til at beregne BNP.

Nye dot-plot fremskrivninger viser fed beslutningstagere på Median forvente satser at holde sig inden for den nye 1,75%-2,00% fed midler spænder gennem 2020. Futures handlende, i mellemtiden, se en bedre end 50/50 chance for, at målet sats vil være en anden 25-50 BP lavere ved årets udgang. De vil holde øje med kommentarer fra fed beslutningstagere på grund af at tale på forskellige begivenheder i de kommende dage.

DOMMEDAG

Storbritanniens højesteret har afsluttet høringer om, hvorvidt Premier minister Boris Johnson handlede ulovligt ved at suspendere Parlamentet i fem uger, og der skal foreligge en afgørelse i de kommende dage. En beslutning mod Johnson kan tvinge ham til at tilbagekalde lovgivere, hvilket giver dem mere tid til at udfordre hans plan om at tage Storbritannien ud af den Europæiske Union på Oktober 31 — med eller uden en skilsmisseaftale.

Faktisk er markedernes humør forbedret for sent, først og fremmest da Parlamentet vedtog en lov om at afværge en No-Deal Brexit ved udgangen af oktober. På det seneste har Kommissionens formand Jean-Claude Junckers bemærkninger vakt håb om en Brexit-aftale, der har sendt pundet op på sit højeste niveau siden juli og sat det på sporet for sin bedste måned i år.

Der er også positive lyde fra Irland, hvor udenrigs minister Simon Coveney anerkender en forbedring af “humør musikken”, selv om han og Bruxelles ikke længere har sagt, at en aftale er inden for rækkevidde. En EU-diplomat beskrev faktisk dokumenter indsendt af London som et “røgslør”. Så det er stadig en overhængende mulighed at styrte ud af EU.

I mellemtiden har regeringen sagt, at den vil overholde højesterets afgørelse. Hvis det kommer til at passere, kan det være katalysator for den næste ben af Sterling seneste rally.

PMI WATCH

Mens fed har talt op tilstanden af den amerikanske økonomi, har ECB’S Chief Mario Draghi opfordret eurozone regeringer til at træde på den skattemæssige gas pedal, hvis de ønsker at se økonomisk vækst fremskynde.

I betragtning af denne baggrund og fed løfte om at være “meget data-afhængige”, mens fastsættelsen af renten, flash Køb Managers ‘ Index (PMI) aflæsninger vil sandsynligvis blive nøje undersøgt-et stærkt tal ville tippe balancen til fordel for høge på fed Board.

ECB har på den anden side allerede lovet en tidsubegrænset stimulering og ser på deprimerede aktiviteter over hele blokken, hvilket synes berettiget. En positiv PMI overraskelse ville naturligvis være meget velkommen, men en negativ læsning kunne være, hvad der er behov for at chivvy stram-fisted regeringer til at bruge mere.

ANTIPODEAN TANGO

Australien og New Zealand er blevet låst i en dans af skiftende sats nedskæringer i år som den gejst af to af klodens bedre ydende økonomier Stales.

Markeder er scrambling til pris i ekstra lempelser på begge sider af Tasmanhavet efter en svag læsning på australske arbejdsløshed, som Reserve Bank of Australia (RBA) siger er afgørende for dens udsigter. RBA Chief Phil Lowe vil tale tirsdag, mens Reserve Bank of New Zealand mødes i Wellington på onsdag.

Markeder forventer ikke RBNZ Chief Adrian Orr at flytte satser i denne måned. Men så havde de ikke forventet hans 0,5% skåret i august.

Det større billede er dog, at satserne er på vej nedad. New Zealands økonomi vokser på sit langsomste i seks år og australske vækst er på et årti-lav. Alle Australiens fire store banker har nu frembragt rente-cut forventninger. Det er mange duer at fodre.

Kommentarer