Zagreb lufthavn nåede en ny rekord i passagertal i 2017 – 2018 ser nu ud til at blive endnu bedre og opbyggelsen af lufthavnsområdet er ikke slut

Den voksende turistsektor i Kroatien, lægger press på Zagreb lufthavn som netop har opført en ny terminal som er Kroatiens største infrastrukturprojekt i 10 år. Den nye terminal tiltrækkede mange nye luftfartsselskaber som har bidraget til den kraftige vækst i passagertal.

Turisme er en stor del af den Kroatiske økonomi, der gør sig op for 18% af BNP og strategien er at skrue endnu mere op for væksten på dette område, som flere og flere rejsende har opdaget Kroatien som en god ferie destination.

Det Kroatiske turistråd og deres promotion indsats er nu fokuseret på byerne inde i landet, da byerne langs Adriater kysten allerede har oplevet en massiv vækst i turister.

De koncentrere sig nu om Zagreb med fokus på kulturen, arkitektur, mad og sightseeing – fordelen ved byerne inde i landet er, at de er helårsdestinationer til forskel fra byerne langs kysten som er meget mere sæsonpræget.  ‘

Det næste projekt i Zagreb lufthavn er opførelsen af et nyt 4-stjernet hotel med start 2019. Hotellet skal være et forretnings- og konferencehotel med 249 værelser totalt og med planlagt åbning i slutningen af 2020.

Lufthavnshotellet er del af en større plan om at lave en “Zagreb lufthavns by” som skal være et større forretningsområde på jorden omkring lufthavnen.

De seneste tal viser også at forventningerne er blevet mødt – Zagreb har haft den travleste Oktober nogensinde med 318,074 passagerer – en stigning på 6,9% i forhold til 2017.

Fra Januar til Oktober 2018, håndterede Zagreb lufthavn 2,887,370 passagere – 8,4% mere end sidste år. Målet for passagertal i 2018 er 3.4 millioner passagerer – et tal der ikke er langt væk.

Kommentarer